BIST 9.136
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,86
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan güldü, 19 lider ağladı

Ali Babacan G-20 zirvesinde Türkiye'nin en şanslı ülkelerinden biri olduğunu OECD Genel Sekreteri'nin sözleriyle anlattı.

Abone ol

OECD Genel Sekreteri'nin geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'a "Bu kadar tebessümle etrafa bakmazsanız iyi olacak, buradaki havaya daha uygun olacak" dediği ortaya çıktı.

Hürriyet’in düzenlediği “2011’in Son Rakamları, 2012 Beklentileri” toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Hiçbir şey sürpriz olmamalı. Kimse ‘Biz bu kadarını da beklemiyorduk’ dememeli ve tedbiri elden bırakmamalı” mesajını verdi.

G-20’DEKİ 19 LİDER GÜLMÜYOR BİR TEK SİZ GÜLEBİLİYORSUNUZ

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fransa’nın Cannes şehrinde  katıldıkları G-20 Zirvesinden bahsederken, şunları anlattı:

“Salona girdiğimizde hemen OECD Genel Sekreteri yanımıza geldi ve Başbakanımıza dedi ki; ‘Şöyle bir etrafınıza bakın, burada sizin haricinizde 19 lider var ama hiçbirisi gülmüyor, sadece siz gülüyorsunuz. Ben geçenlerde sayın Başbakan yardımcınıza da, Ali Bey'e de söyledim, o da bakanlar toplantısında tek gülen bakan olarak oturuyordu, biraz bu acıyı, biraz bu sorunları paylaşarak, hafif şöyle biraz kontrol ederseniz, bu kadar tebessümle etrafa bakmazsanız iyi olacak, buradaki havaya daha uygun olacak’ dedi. Tablo dünya açısından Avrupa açısından oldukça sıkıntılı ama Türkiye açısından da çok şükür iyi neticeler şu ana kadar almış durumdayız.”

DEVE ADIMLARI SAĞLAMDIR

Hürriyet'e konuşan Ali Babacan, dünyanın son yüzyılın hiçbir dönemiyle mukayese edilemeyecek kadar karmaşık bir dönemden geçtiğini belirterek, herkesi ölçülü hareket etmeye çağırdı:

“Global krizin vardığı şu noktada herşey sorgulanır hale geldi. Hatta demokrasi bile. Hem hükümetin hem tüm devlet kuruluşlarımızın, hem şirketlerimizin farklı senaryolara hazır olması gerekecek. Hiçbir şey sürpriz olmamalı bu dönemde. Şirketler böylesi bir ortamda tedbiri elden bırakmamalı. Bu dönemde ‘deve adımları’ ile yürümeliyiz. Deve yürüyüşü çok sağlamdır. Develer çölde, çok uzun ve zorlu yolu bu sağlam adımlarla alırlar, hedeflerine de ulaşırlar. Bizim de öyle gitmemiz lazım."