BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te utandıran kucak tartışması

Türkiye Büyük Miellet Meclisi'nde BDP'li Kaplan ve AK Partili Metiner arasında 'kucağa oturma' tartışması yaşandı.

Abone ol
Meclis'te yaşanan kucak tartışması yüz kızarttı. Tartışmanın kahramanlarından biri AK Partili Mehmet Metiner ile BDP'li Hasip Kaplan'dı..

Herşey, AK Partili Elitaş, "Ya Kandil'den ya İmralı'dan talimat alıyorsunuz" sözleri sözleri ile başladı. Bu söz BDP'lileri çılgına çevirdi. Sözlerine CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun da tepki göstermesi üzerine "sen şu sıralara geç istersen" diyerek BDP grubunu gösteren Elitaş, ayrıca CHP'de herkesin konuştuğu gerekçesiyle "Bu nasıl parti? Herkes konuşuyor. Genel başkanları başka, milletvekilleri başka söylüyor. Tabelanıza da 'Bağımsız CHP' yazsınlar" dedi. 
 
-OKYANUS ÖTESİ- 
 
Elitaş'ın sözlerine kürsüden cevap veren BDP Grup Başkan Vekili Kaplan ise, "KCK konusunda bir tek mahkeme kararı olmamasına rağmen İçişleri Bakanı çıkıyor burada yargısız infaz yapıyor. Biz Kandil'den değil parti tüzük programlarımızdan, sandıklardan seçilerek geldik. Biz dükkandan almadık milletvekili belgesini. Okyanus ötesinden talimat alanlar bize 'siz Kandilden talimat alıyorsunuz' diyemez siz CIA’nın, FBI’nın kucağına oturan birisinden talimat alıyorsunuz."dedi.
 
 Bu arada kendisine laf atan AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e de "Sen sus, bu sataşma başkanı, başka işi yok. Buraya gelen her hatibe laf yetiştiriyor" dedi. 
 
Metiner bunun üzerine kürsüde söz alarak Öcalan'ın yakalandığı günlerdeki açıklamalarını hatırlattı. " Eğer başkalarının kucağında olmak tartışmalarını yapacaksak Öcalan 1999 yılında yakalandığında başka ülkeler tarafından nasıl kullanıldığını anlattı. Bugün soruyoruz Türkiye'ye karşı terörü devreye sokanlar bugün kimlerin kucağında acaba. " şeklinde konuştu.
 
Ardından kürsüye gelen CHP'li Erdoğdu ise "Nerede oturacağımı sizden öğrenecek değilim. Hakaret ettiğiniz siyasi parti ile Oslo'da yaptığınız görüşmeleri söylemek zorundayız. Habur'dakileri biz mi yaptık? Dengeli olun. Zikzaklarla ülke yönetilmez" diyerek AKP'li Elitaş'a cevap verdi. 
 
Yine sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen Sakık, AKP Grubuna yönelik olarak "Siz ne kadar meşruysanız KCK tutukluları da o kadar meşrudur. Halk seçtiği milletvekillerini parlamentoda görmek istiyor, siz hayır diyorsunuz. Ülkeyi polis devletine dönüştürünüz. Sizin yüreğiniz anayasa değişikliği yapmaya yetmez" şeklinde seslendi. 
 
AK Partili Metiner ise Kaplan'ın sözlerini terbiye ile bağdaşmadığını ifade ederek, "Siyaset akademisinden bir suikastçı çıkıyor Metiner için. Siyaset akademisi terör eğitimine dönüştürülmüşse bunun hesabını sizin vermeniz gerekir" dedi. 
 
-"ALLAH KİMSEYİ ONUN YERİNE DÜŞÜRMESİN"- 
 
Önerinin lehinde söz alan CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, ise o anda salonda bulunmayan Metiner'e yönelik olarak "Allah kimseyi onun yerine düşürmesin. Kendi genel başkanına 'birikimsiz, çapsız' diyen birisi, konuşmaları teybe düşünce gerdan kırarak, şark dansözlüğü yaparak etrafında dolaşmaya başladı. İnsanda biraz utanma olur. Ben olsam şu direğin arkasında otururum" dedi. 
 
Daha sonra Genel Kurul Salonu'na giren Metiner, ise Özgümüş'ün sözlerini terbiyeden yoksun olduğu gerekçesiyle "Sözlerinizin hepsini fazlasıyla size iade edebilirim ama terbiyem el vermediği için bunu yapmayacağım" diye cevapladı.