BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.428,04
HABER /  DÜNYA

Öldürülen Türk'ün ailesi konuştu!

Neo-Naziler tarafından öldürülen Türklerden Halit Yozgat'ın ailesinin acısı dinmek bilmiyor.

Abone ol

Neo-Nazilerin internet kafede öldürdüğü Halit Yozgat’ın annesi Ayşe ile babası İsmail Yozgat suçluların yakalanmasından memnun...

Cinayet sırasında kafede olan "Küçük Adolf" lakaplı ajanı da tanıdıklarını söyleyen İsmail Yozgat, "Bunların arkasındakiler de bulunup cezalandırılsın." dedi.

2006 yılında 21 yaşındayken öldürülen Halit’in acısını hâlâ yaşadıklarını belirten aile, “Her gün fotoğrafına bakıp ağlıyoruz” dedi. İsmail Yozgat, cinayet sırasında dükkanda olan Alman basınında “Küçük Adolf” diye anılan Alman istihbarat mensubuyla ilgili de şunları aktardı: “Bu kişi her gelişinde, iki saat kadar internete girerdi. Her gelişinde ben ona Türk çayı ikram ederdim. O gün nedense 15 dakika kalıp çıkıyor anlamıyorum. Olaydan sonra beni 9 saat kadar sorguladılar. Suçluları bizim çevremizden aradılar. Onlara kimseyle bizim düşmanlığmız olmadığını, uyumlu bir aile olduğumuzu söyledik, soruşturma yapanlar bize o zaman pek inanmadılar.”

AİLE YARDIM BEKLİYOR

Hürriyet'in haberine göre, Yozgat ailesi Türk merciilerinden de yardım beklediklerini söylerek, "Türkiye bizler sahip çıkmalı. Bu canilerin cezalandırılması için bize destek çıkmalı" ifadelerini kullandılar.

SESİMİZİ DUYURAMADIK

Oğlu öldürüldüğünde dünyanın başına yıkıldığını anne Ayşe Yozgat, "Oğlumun neo-Naziler tarafından öldürüldüğünü binlerce kez haykırdık. Başka bir ihtimal asla düşünmedik. Ancak sesimizi duyuramadık. Altı yıldır da uyumuyorum. Onu hiçbir şey getiremez. Biz başka analar babalar ağlamasın, yüreği yanmasın istiyoruz. Katillerin hepsi ceza alsın o zaman rahatlayacağız." şeklinde konuştu.

"TAM BİR ERGENEKON"

Baba yaşadıkalrı bu olay için ilginç bir benzetmede bulundu. İsmail Yozgat, "Kimseye kışt demiş, işine karışmış değiliz. Böyle iken, bir genç durduk yerde öldürülüyor. Ondan önce de öldürülen Türkler var. Ama polis ve yetkililer Neo Nazi ihtimalini düşünmüyor... Ne çıkıyor altından, ajan çıkıyor sonra. Ne bu tam Ergenekon bu işte... Daha ben ne diyeyim ki, iş nereye giderse oraya kadar mahkemedeyim. Arkasında olacağım. Diğer mağdur ailelerle de tanışıp, hukuk mücadelesi başlatmak istiyorum." dedi.