BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.489,22
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın kaçırdığı öğretmene şok ceza

PKK'nın kaçırdığı öğretmenler için Maliye ceza kesti, ek derslerini kesti!

Abone ol

PKK'nın Diyarbakır ve Elazığ'da Eylül ayında kaçırdığı, ancak daha sonra serbest bıraktığı 12 öğretmenin, görev yapmadıkları süre zarfınca ek ders ücretleri ve primleri kesildi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde öğretmenlik yapan Ahmet Ürün, Lice ilçesine bağlı Baharlar Köyü İlköğretim Okulu'nda asker öğretmen olarak görev yapan Mehmet Gözbaşı, Lice Dolunay köyü öğretmenleri Tekin Çakır, Talip Maçin, Remzi Savaş, Lice Birlik köyünde öğretmenlik yapan Ümit Eşer, Tubay Yalçın ve Merdal Aksoy ile Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Yoğunbilek köyü öğretmenleri Gökhan Yıldız, Abdullah Karan, İrfan Sarıkaya ve İsmail Yücel adlı 12 öğretmen, farklı zamanlarda terör örgütü PKK'nın köy baskınlarında kaçırıldı. Öğretmenler bir süre sonra serbest bırakıldı.

DAĞDAYDINIZ EK DERS ÜCRETİ YOK!

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, derse girmeyen ücretli öğretmenlerin durumu ile rapor alan kadrolu öğretmenleri izinlerini belirleyip Maliye Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık, ücretli öğretmenlerin girmedikleri ders saatleri ve çalışmadıkları günleri hesaplayarak maaşlarından 150-240 TL kesinti uygulayıp, örgütün elinde oldukları için çalışmadıkları günler için SGK primlerini kesti. Kadrolu öğretmenlerin ise serbest bırakıldıktan sonra aldıkları rapora göre 50 ile 120 TL arasında kesinti yapıldı.

YERLERİ DE DEĞİŞTİ!

Öğretmenlerin benzer bir durumla karşılaşmaması için Milli Eğitim Bakanlığı görev yerlerini değiştirdi. Ücretli öğretmen Ahmet Maçin ise göreve başlamadı. Ücretli öğretmen Remzi Savaş'ın maaşında 240 TL, tayini Yozgat'a çıkan asker öğretmen Mehmet Gözbaşı'nın aldığı rapor nedeniyle 100 TL, Abdullah Karan'ın aldığı rapor nedeniyle 60 TL, ücretli öğretmen Ahmet Ürün'ün 240 TL maaşından kesildiği öğrenildi.