BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  DÜNYA

Suriyeli liderden Türkiye'ye yeşil ışık

Müslüman Kardeşler'in lideri Muhammed Şükfa, Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesinden yana...

Abone ol

Suriye’deki Müslüman Kardeşler’in sürgündeki lideri Muhammed Şükfa, ülkede yaşanan kriz üzeirne ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Müslüman Kardeşler’in Suriye ayağının sürgündeki lideri Muhammed Riyad Şükfa, ülkede sekiz aydır süren kanlı isyanın çözülmesi adına Türkiye’nin 'müdahale etmesine' yeşil ışık yaktı.

BATI'DAN GELECEĞİNE TÜRKİYE'DEN GELSİN

Basın toplantısı düzenleyen Şakfa, "Eğer amaç insanları korumaksa, Suriye halkı Batı yerine Türkiye’den gelecek bir müdahaleyi kabul edecektir." dedi. Şakfa açıklamasının devamında, "Komşumuz olarak Türkiye’den daha fazla şey isteyebiliriz" ifadesini kullandı. 

ÖRNEK ÜLKE TÜRKİYE

Müslüman Kardeşler ve muhaliflerin kurduğu Suriye Ulusal Konseyi’nin üyesi olan Muhammed Faruk Tayfur ise “Türkiye bizim için bölgenin demokrasi örneği. Suriye’de çok sesli bir demokrasi istiyoruz. Bunun için Türkiye tecrübesini örnek alıyoruz.” şeklinde konuştu.

AMAÇ SİVİL HÜKÜMET

Şükfa, Suriye'deki çatışmanın, özgürlüklerini isteyen halk ile zulüm sistemi arasında yaşandığını, zalim rejiminin sonunun yaklaştığını söyledi. Suriye'de muhalefetin, bütün kesimleri bir araya getirdiğini ifade eden Şükfa, özgürlük, adalet ve eşitlik zemininde tamamen sivil bir hükümet kurulmasını amaçladıklarını vurguladı.