BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te yine Muharrem İnce şov vardı

Meclis Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerde vekiller yine ayaklandı.

Abone ol

Genel Kurul'da, Türkiye ile Yeni Zelanda Arasında Hava Hizmetlerine Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde gerginlik yaşandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TOKİ'nin önemli kurumlardan birisi olduğunu belirterek, ''TOKİ'ye arsa tahsisi çok iyi bir karardır. Bu yapıldığı için TOKİ 500 bin konut yapmıştır'' dedi. Suriye'deki gelişmelerin iç savaşa dönüşmemesinin Türkiye için önemine işaret eden Çelik, ''Böyle bir tablo karşısında mülteci akını gündeme gelebilir ki geldi zaten. Tercihini demokrasiden, insan haklarından yana yapmayan Suriye yönetiminden yana olmayız, Suriye halkından yana oluruz. Komşu ülkenin kaosa sürüklenmesinden memnuniyet duymayız, çünkü bunun yansımaları bize de olacaktır'' diye konuştu.

"YANLIŞ YAZMIŞ"

Tasarının görüşmelerinde oylamaya geçmeden önce CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yoklama istedi. Yoklama için 20 CHP'li milletvekili ayağa kalktı. Bu sırada, Katip üye, AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, milletvekillerinin ismini tek tek okurken, bir milletvekilinin ismini yanlış okudu ve ''Sayın İnce yanlış yazmış'' dedi.

"YEDİRİRİM O LAFI SANA!"

Bunun üzerine İnce, ayağa kalkarak, ''Öyle söyleyemezsin, yediririm o lafı sana. Bana yanlış yazdı diyemezsin'' diye bağırdı. Tepki gösteren AK Parti'li milletvekilleri, CHP'li İnce'nin özür dilemesini istedi.

"BUNU O SÖYLEYEMEZ"

Muharrem İnce katip üyenin milletvekillerini tanımak zorunda olduğunu belirterek, ''Ben eline milletvekili isimlerinin yer aldığı kağıt vermeye mecbur değilim. Milletvekili ayağa kalktığı anda o kişiyi tanıyıp ismini söylemeli. Diyelim ki ben yanlış yazdım. Katip üye nezaket gösterip, 'pardon yanlış oldu' demeliydi. Ama gençliğinin etkisiyle, 'Sayın İnce yanlış yazmış' dedi. Bunu söyleyemez'' diye konuştu.