BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  GÜNCEL

Organları başkalarına hayat verecek

Bursa'da sahte rakı içerek zehirlenen ve beyin ölümü gerçekleşen kişinin ailesinden örnek davranış

Abone ol

Bursanın İnegöl ilçesinde 14 Kasım'da sahte rakıdan zehirlendiği iddia edilen ve beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki Engin Bayır'ın organları bir çok kişiye can verecek.

Ailesinin, Bayır'ın organlarını bağışlama kararı alması üzerine, İnegöl Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörlüğünce çalışma başlatıldı. Bayır'dan alınan örnekler, tahlil için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderildi.

Alınan sonuçlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ Bilgi Sistemi ile irtibata geçilerek, organların uyum sağlayan hastalara nakli için operasyona başlandı.

KALP ANTALYA'YA BÖBREKLER VE KARACİĞER İSE BURSA'YA

Prof. Dr. Ekrem Kaya, beyin ölümü gerçekleşen Engin Bayır'ın, ailesi tarafından bağışlanan organlarının başarılı operasyonla alınarak Antalya ve Bursa'da organ nakli bekleyen hastalara nakledileceğini belirtti.

Kaya,''Bir organ bağışı oldu. Yakınları, aşağı yukarı bütün organlarını bağışladı. Karaciğerini, kalbini, böbreklerini bağışladılar. Şimdi alıcı adaylarına bu organlar takılacak. Bu alıcı adayları son dönem organ yetersizliği olan hastalar. İnşallah başarılı ameliyatlar geçirecekler ve sağlıklarına kavuşacaklar. Donörün yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Kendisine de Allah'tan rahmet diliyoruz. Organ bağışı Türkiye'de istenilen düzeyde değil. Bir organ bağışı 3-5 kişiye hayat verebiliyor. Çok büyük bir olay bu'' diye konuştu.