BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,55
HABER /  GÜNCEL

Çamur tarlasından zirveye çıktı

48 yaşında zirveye kurulan Abdullah Avcı'nın futbolculuk döneminde attığı goller ortaya çıktı.

Abone ol

Türk antrenörleri içinde son dönemde en büyük çıkış yapan teknik adamlar arasında yer alan 48 yaşındaki Avcı, 5,5 sezondur görev yaptığı lacivert-turunculu ekibin ardından, Guus Hiddink'in yerine ay-yıldızlı ekibin başına getirilerek, kariyerinde zirveye çıktı.

Geçmişte 17 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı'nı Avrupa şampiyonluğuna taşıyan, dünya dördüncüsü yapan Avcı, Süper Lige çıkarttığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 6. sezonunu geçirirken, mütevazı takımına geçen sezon Türkiye Kupası finali oynattı.

FUTBOLCULUK KARİYERİ

Profesyonel futbol kariyerine 1979 yılında Vefa genç takımında başlayan Abdullah Avcı, forvet mevkisinde forma giydi. 1963 İstanbul doğumlu olan Abdullah Avcı, daha sonra sırasıyla Fatih Karagümrük, Rizespor, Kahramanmaraşspor, Bakırköyspor, İstanbulspor, Nişantaşı ve son olarak yine Vefa'da oynadı.

Avcı yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor bu sezon ise geride kalan 10 hafta sonunda Galatasaray ve Trabzonspor'u yenme başarısı gösterirken, gol averajıyla 4. sırada yer alıyor.

TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ

Teknik adamlık kariyerine İstanbulspor'da Ziya Doğan'ın yanında başlayan Avcı, Aykut Kocaman ve Metin Türel'le de çalıştı. Galatasaray altyapısından gelen teklifle Florya'nın yolunu tuttu. Buradaki başarı, milli takım alt yaş gruplarındaki teknik direktörlüğe geçmesinde yardımcı oldu.  2005 yılında 17 Yaş Altı Milli Takımı’nı Avrupa şampiyonu yaparak ve Peru'daki Dünya Kupası'nda dördüncülük yaşayarak sükse yaptı.Galatasaray altyapısında görev yaptığı günlerde Arda Turan, Aydın Yılmaz, Cafercan Aksu, Özgürcan Özcan, Uğur Uçar gibi isimleri yetiştirirken,  milli takım döneminde Caner Erkin, Nuri Şahin, Tevfik Köse, Onur Kıvrak ve Aykut Demir gibi gençleri  Türk futbol piyasasına kazandırdı.
 
Abdullah Avcı, milli takımlardaki görevinin ardından 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktörlüğe getirildi. Avcı'nın takımı bir yıl sonra Süper Lig'e çıkmayı başardı. 2007-08 sezonunda Galatasaray'ın teknik direktörlüğe getirmeyi düşündüğü isimler arasında yer alan Avcı, istikrarlı futbolunun ödülünü Mayıs 2011'de Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıkarak aldı.