BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  GÜNCEL

Wimbledon Tenis Turnuvası başlıyor

Dört Grand Slam turnuvasından biri olan ve dünyanın en eski tenis turnuvası unvanını taşıyan Wimbledon Tenis Turnuvası Londra'da bugün başlıyor. Tenis dünyasının yıldızları 7 Temmuz'a kadar çim kortta ter dökecek.

Abone ol

Her yıl düzenlenen dört Grand Slam turnuvasından biri olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda gözler yine Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokoviç, Lukas Rosol, Serena Williams, Maria Sharapova ve Victoria Azarenka gibi yıldızlar üzerinde olacak.

127'incisi düzenlenen turnuva, 7 Temmuz'a kadar devam edecek.

Turnuvanın favorilerinden İsviçreli Federer, 8. Wimbledon şampiyonluğunu kazanabilmek için ilk önce Romanyalı Victor Hanescu'yla karşılaşacak.

İspanyol Nadal'ın çim korttaki ilk rakibi ise Belçikalı Steve Darcis.

Sırp raket Novak Djokoviç, ilk turda Alman Florian Mayer ile oynayacak.

Turnuvada İskoç Andy Murray üzerinde ayrı bir baskı var. Zira, Britanya'da yapılan bu en prestijli tenis turnuvasını 1936'dan bu yana adadan hiçbir tenisçi kazanamadı.

Murray, geçen yıl finalde şampiyonluğu Federer'e kaptırmıştı.

Kadınlarda ise favori yine Serena Williams. ABD'li raketi zorlayabilecek isimlerden birinin Belaruslu Victoria Azarenka olabileceği belirtiliyor.

Geleneksel kuyruk

Turnuvanın açılış töreni öncesinde, ünlü şahin Rufus, güvercinleri uzaklaştırmak için havaya salındı.

Bilet bulmaya çalışan yüzlerce izleyici dün sabahtan itibaren uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor.

Bilet fiyatları 20 sterlinden başlıyor.

34 yıldır turnuva için bilet sırasına giren Judy Bourne, Reuters'e yaptığı açıklamada, "Beklemeyi seviyorum. İnsanlarla tanışıyorsunuz, yıllar boyunca burada iyi arkadaşlar edindim" dedi.

Balayı için Londra'da olan Takahiro ve Sayako İkawa ise "Gerçek bir İngiliz sırasıydı. Herkes çok sıcak ve kibardı" diye konuştu.