BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  SPOR

Viyanayı Hırvatlar kurtarmış

Hırvatistan'da, ülkenin spor basını olayı farklı boyutlara taşıdı. Maç Viyana'da olunca tarih ön plana çıktı.

Abone ol

Türkiye ve Hırvatistan Cuma gecesi 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin ilk yarı finalisti olmak için 'tarihi' bir maça çıkacaklar.

Ancak Hırvatistan basının gündeminde başka bir 'tarihi' olay var. Zagreb medyası Türkiye'nin 1683'teki Viyana Kuşatması'nı tekrarlamak istediğini ifade ediyor.

24Sata, '325 yıl sonra Türkler yeniden Viyana'yı kuşatıyor' başlığını kullanırken, Vecernji List ise, 'Bu Viyana Kuşatması mıdır?' manşetiyle okurlarına seslendi.

Gazeteler ve bazı medya kuruluşları haberlerinde Osmanlı İmparatorluğu'nun Viyana'yı iki kez kuşattığını ancak Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun, himayesinde bulunan Hırvatların yardımıyla Osmanlı askerlerini geri püskürttüğü iddia ediliyor.

Bu arada, Vecernji'ye konuşan eski milli futbolculardan ve şu anda Slaven Bilic'in teknik ekibinde yer alan Aljosa Asanovic, 'Bu fikirlerin savaşı. Bu savaş kılıçlarla, mızraklarla yapılan savaştan çok daha kolay olabilir. Türkiye çok zor bir rakip' ifadelerini kullandı.

Gazeteler, Hırvatistan'la Türkiye arasında 'savaşın' aslında sanal ortamda çoktan başladığını, her iki takım taraftarlarının da İnternet forumlarında tartışma ortaları açtıklarına dikkat çekti.

Gazeteler spor sayfalarında Türkiye'yi 'fanatik' olarak tanımlarken Türk oyuncuların takım ruruhuyla mücadele ettiklerini aktardı. Ancak, Sportske Novosti Gazetesi'ne konuşan Hırvat oyuncu Ivan Rakitic ise oldukça emin konuşarak, 'Hiçbir şey Türklere yardım edemeyecek. Yüzde yüz kazanacağız' iddialarında bulundu.