BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  GÜNCEL

DPde istifalar sürüyor

DP'de dün yaşanan istifaların ardın bir istifa haberi de Antalya'dan geldi. GİK üyesi Ahmet Kiştin partisinden istifa etti.

Abone ol Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ahmet Kiştin ile Antalya İl ve Merkez İlçe Teşkilatındaki bazı partililer görevlerinden istifa etti.

Demokrat Parti Muratpaşa İlçe Teşkilatı binasında bazı partililerle basın toplantısı düzenleyen Ahmet Kiştin, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti'de çeşitli görevlerde bulunduğunu ifade etti.

Son seçimlerin ardından milletin kendilerine ''düşünme görevi'' verdiğini belirten Kiştin, partiyi yeniden toplamak için 6 aydan bu yana yaptıkları görüşmelerde parti tabanının yeniden eski Genel Başkan Tansu Çiller'i lider olarak görme talebinde olduğunu savundu.

Partinin GİK toplantılarında sürekli bu konunun tartışıldığını öne süren Kiştin, şöyle konuştu:

''Buna karşın görüşlerim Demokrat Parti üst yönetimi tarafından gözardı edildi. Parti tabanından ve halktan gelen talep üzerine eski Genel Başkanımız Tansu Çiller'i partiye davet etmemizde, mevcut Genel Başkan Süleyman Soylu'nun gösterdiği olumsuz yaklaşım hayret vericidir. Bir geçiş dönemi için Çiller'in desteğiyle geldiği bu makamda, emanete ihanet etmiştir. Bu nedenle bu yolu açmak, yapılan yanlışların vebalini ve sorumluluğunu daha fazla taşımamak için ben, parti yönetim kadroları ve delege arkadaşlarımla birlikte partideki görevimizden istifa ediyoruz''

Kiştin, sade bir partili olarak Demokrat Parti için çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.