BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Rüzgar santralinde bir ilk

Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Zorlu Grubu'nun rüzgar santrali alanında en büyüğü.

Abone ol

Zorlu Holding Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz, ''Bahçe rüzgar santrali, tek alanda 135 MW kurulu güç ile alanında Türkiye'nin en büyüğü olacak'' dedi.

Topuz, Bahçe Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve ilçe yetkililerinin katıldığı bilgilendirme toplantısındaki konuşmasında, Zorlu Enerji Grubu'nun yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem verdiğini kaydetti.

Bu alandaki en büyük projeleri olan ''Bahçe Rüzgar Santrali''nin, tek alanda 135 MW kurulu güç ile Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali olacağını kaydeden Topuz, şöyle devam etti:

''Santral, bölge sanayi ve ekonomisine katkının yanı sıra inşa, kurulum ve işletme aşamalarında da iş olanağı ile de önemli bir konum yaratacak. Enerji üretimi ile yöreye farklı yatırımları çekerek, dolaylı istihdam yaratacak. Santral enerjiyi, karbondioksit emisyonu yaratmadan, doğayla uyumlu şekilde üretecek. Santralin yapımına çok kısa bir süre sonra başlayıp hızla tamamlayarak, bu yıl sonunda enerji üretimine kısmi olarak geçmeyi düşünüyoruz. Ağustos 2009'da ise tam kapasiteyle üretime geçmeyi planlıyoruz.''

Tribünlerinin sahaya sevkıyatının Ekim ayında başlayacağını ve her ay 6'sının getirileceğini ifade eden Topuz, ''Santral için yaklaşık 20 kilometre ana yol ve rüzgar türbinlerine de 20 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 40 kilometre yol çalışması yapılmış olacak'' dedi.

Toplantıya, Bahçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Hasanbeyli Kaymakamı Ercan Öter, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, Garnizon Komutanı Yücel Özdemir ve Emniyet Müdürü İzzettin Özgibar ile çok sayıda yetkili katıldı.