BIST 10.260
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.395,27
HABER /  GÜNCEL

İstihbaratta Hrant Dink rezaleti

Dink cinayetindeki sır perdesi aralanıyor! İstihbaratçıların Dink ismini duyunca şaşırmış!

Abone ol

Türkiye'yi sarsan gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili sır perdesi aralanıyor. Dink cinayetinde bugün verilen ifadeler, istihbaratçıların Hrank Dink'in ismini daha önce duymadıklarını orta koydu. Yine aynı ifadelere göre Dink'in öldürüleceği istihbaratını emniyet tam bir yıl önce öğrenmiş..!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde istihbarat yönünden ihmalleri olduğu iddia edilen iki jandarma görevlisinin yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tanık olarak Trabzon İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Başçavuş H.Y. ile jandarma uzman çavuş H.Ö.Ü. katıldı.


''HRANT DEĞİL, 'KRANT' OLARAK BİLİYORDUK''
Toplantıda, konuyu kendilerinden önce o zaman İstihbarat Şube Müdürü olan M.Y'nin açtığını ifade eden H.Y, şöyle konuştu:

''Konu açılınca Alay Komutanımız A.Ö, 'konuyu özel görüşelim' diyerek konuyu kapattı. Daha sonra toplantı bitti. Toplantı bittikten 2-3 gün sonra O.Ş. ile görüşme imkanım oldu. Bu görüşmede O.Ş. olayı bana daha kapsamlı bir şekilde anlattı. Hayal'in 3-4 arkadaşı ile birlikte Agos Gazetesi yazarı 'Krant Dink'e bir saldırı planladığını kaydetti. Daha sonra O.Ş'nin anlattıklarını, 4 kişinin bulunduğu bir odada nota dönüştürdük. Böyle bir gazeteci olup olmadığını araştırmak için internetin bulunduğu odaya gittik. Burada yaptığımız çalışmada böyle gazete ve gazeteci olduğunu gördük. Gazetecinin isminin ise 'Krant' değil 'Hrant' olduğunu öğrendik.''


''BİZE 6 AY, EMNİYETE 1 YIL ÖNCE BİLGİ GELMİŞTİ''
H.Ö.Ü, Hrant Dink'e yapılan saldırı günü H.Y ile birlikte olduğunu, olayı televizyondan izlediklerini kaydederek, şunları söyledi:
''Trabzon'a geldikten sonra H.Y. ile birlikte Trabzon Emniyet Müdürlüğüne gittik. O.Ş ile V.S. de oraya geldiler. O.Ş, polis arkadaşlara 'biz de yardımcı olalım' dedi. Bu talep için bir emir alıp almadıklarını bilmiyorum. Emniyet Müdürlüğünce Yasin Hayal yakalanmıştı. Bize 6 ay önce bu konuda bilgi gelmişti. Ama emniyete 1 yıl öncesinden bu bilginin gelmiş olduğunu orada öğrendim. Bundan sonra ise yapılan işlemlerin hiçbirisinde bulunmadım.''