BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.422,21
HABER /  GÜNCEL

Ankaranın suyu temiz çıktı

ASKİ, Ankara'nın suyu konusunda son noktayı koydu. ASKİ, yapılan tetkikler içme suyunun temiz olduğunu söyledi.

Abone ol Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), ''Refik Saydam Hıfzıssıhha Başkanlığının yaptığı analiz sonucunda, Ankara'nın içme suyunun pestisit (tarım ilaçları) yönünden temiz olduğunun belirlendiğini'' bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinin yazılı açıklamasında, bugün bazı yayın organlarında yer alan ''Ankara'nın içme suyunda pestisit endişesi var'' başlıklı haberlerle Ankara içme suyunda ve Kızılırmak suyunda pestisit olduğu izlenimi verilmek istendiği savunuldu.

ASKİ ile Refik Saydam Hıfzısıhha Başkanlığının ortak çalışma yürüttüğü bildirilen açıklamada, Başkanlığın, her hafta numune aldığı Ankara'nın içme suyunu pestisitler yönünden analiz ettiği belirtildi.

Açıklamada, ''En son yapılan analizden de anlaşılacağı gibi pestisit yönünden suyumuz temizdir. Suyumuzda hiçbir ilaç kalıntısı yoktur. Böyle olmayan konuda insanların kafasında soru işaretleri yaratacak şekilde açıklama yapılmasını doğru bulmuyoruz. Alınan numuneler incelendiğinde sonucun böyle olacağı bir kez daha görülecektir'' ifadelerine yer verildi.