BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vatandaş ayvayı yiyecek!

Otomatik fiyatlandırma sistemi uygulamaya geçiyor. Sistem kullanılan doğalgaz ve elektrik tarifelerine acı dokunacak!

Abone ol 1 Temmuz’da devreye girecek otomatik fiyatlandırma, zamları da beraberinde getirecek. Sistem devreye girdikten sonra, faturalar aylık değil günlük zamlanacak.

Zorlu Enerji Grubu’nun Başkanı Murat Sungur Bursa da 13 gün sonra yapılacak ancak henüz oranı netleşmeyen elektrik zamlarının can yakacağı görüşünde.

Zorlu Enerji Grubu’nun 15. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Bursa, otomatik fiyatlandırmayla ilgili beklentilerini anlattı.

Bursa, “Biz hiç zam istemiyoruz. Diyoruz ki maliyetlerimizi hesap etsinler, ona uygun bir şey versinler” dedi. “Otomatik fiyatlandırma ile vatandaş ’ayvayı yiyeceğim’ diye düşünüyor. Fiyat ne olur?” sorusunu ise Bursa şöyle yanıtladı: “Oranlarla ilgili vatandaş olarak bir hissim var. Herhalde ayvayı yiyeceğiz. Bunun başka çaresi yok. Çünkü petrol fiyatı 30 dolardan 140 dolara çıkıyorsa, gaz fiyatını da ona otomatik fiyatlandırmışlarsa, bu gaz fiyatının otomatik fiyatlandırmasına biz elektrik fiyatını otomatiklersek bu ayvayı yememek mümkün değil.”