BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Derviş CHPyi fena kızdıracak

TÜSİAD'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Derviş, hükümetin ekonomik programını değerlendirdi ve bakın neler dedi...

Abone ol

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'ne katılan Kemal Derviş'ten eski yol arkadaşlarını kızdıracak övgü. CHP'nin her fırsatta yerden yere vurduğu ekonomik program, Derviş'ten tam not aldı.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'ne katılan eski Devlet Bakanı Kemal Derviş, küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisinde büyüme üzerine düşüncelerini paylaştı.

Türkiye'nin büyüme açısından uzun vadeli bakıldığında başarılı bir ülke olduğuna işaret eder Kemal Derviş, "Uzun vadeli büyümede dünya ortalamasının gerisindeyken dünya ortalamasının üzerine çıkılabildi. Türkiye'de kişi başı gelir dünya ortalamasının üzerinde seyretmekte." dedi.

Büyüme konusunda hükümetin ekonomi politikalarını öven Kemal Derviş, "Türkiye'de çok güzel takdir edilecek, bütün dünyanın takdir ettiği bir büyüme süreci yakalandı. Ağır bir krizin ardından bu büyümenin elde edilmesi önemli. Toplumun bütün kesimlerinin katkısı ile zor daralma aşıldı. Toplumdaki destek özellikle işçilerimizin zor durumlarına rağmen ekonomiye destek vermesi, ekonomiyi ayağa kaldırdı" şeklinde konuştu.