BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

O karikatürler beraat etti!

Danimarka mahkemesinin verdiği karar tüm islam camiasını şok etti. O karikatürler beraat etti.

Abone ol

Danimarka'da temyiz mahkemesi, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri ilk kez yayımlayan Jyllands-Posten gazetesine karşı açılan davayı reddetti.

AŞAĞILAMA NİYETİ YOK

Batı Yüksek Mahkemesi, davayı reddetmesine gerekçe olarak, karikatürlerin "Müslümanları aşağılama ya da onları terörist veya suçlu olarak gösterme niyeti" taşımadığını gösterdi.

Mahkeme böylece, geçen yıl aynı davayla ilgili olarak bir alt mahkemenin verdiği kararı desteklemiş oldu.

GAZETE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Danimarka'daki 7 Müslüman örgütü, Jyllands-Posten gazetesinin, söz konusu karikatürlerle Hz. Muhammed'e hakaret etmeyi ve İslam ile alay etmeyi amaçladığı iddiasıyla gazeteye dava açmıştı.

Jyllands-Posten gazetesi, karikatürlerin yayımlanmasından sonra yaşanan gerginlikten ötürü Müslümanlardan özür dilemişti.

İSLAM DÜNYASI AYAĞA KALKMIŞTI

İslam dünyasını rahatsız eden 12 karikatür, ilk kez Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinde 2005'in Eylül ayında çıkmıştı. Daha sonra başka ülkelerde yayımlanan karikatürler, İslam dünyasında protesto gösterilerine yol açmıştı.

Danimarka'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren ve Müslümanları rencide eden karikatürleri çizenlerden birine saldırı planının ortaya çıkarılmasının ardından ülkede çok sayıda gazete, protesto için karikatürleri yeniden yayımlamıştı.