BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.437,48
HABER /  GÜNCEL

Televizyonda milli marş gafı

İsviçre'nin ulusal kanalı, Alman milli marşı çalınırken yaptığı gaf ile ortalığı ayağa kaldırdı.

Abone ol İsviçre'de ulusal televizyon kanalı SRG, Pazartesi günü Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya- Almanya maçı öncesi Alman milli marşı çalındığı sırada yaptığı gaftan dolayı özür diledi. 

SRG Televizyon kanalı, Alman milli marşının yasaklı birinci satırını altyazı olarak geçmişti.

"Almanya, Almanya, her şeyin üzerinde, tüm dünyanın üzerinde.." diye çevrilebilecek olan birinci satır, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi iktidarıyla bağlantısı sebebiyle yasaklanmıştı.

'Bağışlanamaz'

BBC'nin haberine göre SRG, hatanın altyazıları hazırlayan kişinin halihazırda varolan metni kullanmak yerine internetten arama yaparak bulduğu metni kullanması sonucu yapıldığını belirtti.

"Alman anayurdu için birlik, adalet ve özgürlük" diye başlayan üçüncü mısra, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ülkenin batısındaki Almanlar tarafından söyleniyordu. Ve Doğu ve Batı Almanya birleştikten sonra da kullanılmaya devam etti.

SRG televizyonunun alt yazı biriminden bir sözcü, hatayı "affedilemez" diye niteledi. Hatayı iki spor editörünün yaptığı belirtiliyor. Marş, 1841 yılında şair Heinrich Hoffmann von Fallersleben tarafından yazılmıştı.