BIST 10.644
DOLAR 32,10
EURO 35,10
ALTIN 2.524,26
HABER /  GÜNCEL

Sıkıysa şimdi sık!

Her kazanılan zaferin ardından silahına davranan şehir haydutları için önlem alınmaya başladı. İlk karar Adana'dan...

Abone ol

Milli maç sonrası ülke genelinde yaşanan silahla yaralanma olaylarına karşı valilikler, önlem almaya başladı. Bu doğrultuda ilk örnek karar Adana Valisi İlhan Atış'tan geldi. Atış, Milli maç sonrası silah sıkanlar hakkında soruşturma başlatılacağını, ruhsatların iptal edileceğini söyledi.

Adana Valisi İlhan Atış, ''Milli maçlarda silah sıkanlar tespit edildiğinde ruhsatları iptal edilecek, kamu görevlisiyse hakkında soruşturma açılacak'' dedi. Atış, Valilikte düzenlediği toplantıda, Adana'da A Milli Futbol Takımının Çek Cumhuriyeti ile yaptığı maçın ardından gerçekleşen kutlamalar sırasında iki kişinin silahla vurularak yaralandığını hatırlattı.

Yarın Hırvatistan ile yapılacak maçın kazanılmasını dileyen Atış, şöyle devam etti:

''Ancak, maçın ardından benzeri olayların tekrarlanmaması için sıkı tedbirler alınacak. Gezici ekipler kameralarla çekim yapacak. Silah sıkan tespit edildiğinde, ruhsatları iptal edilecek. Az da olsa kamu grevlilerinin silah sıktığı bilgisini alıyoruz. Silah sıkan kamu görevlileri tespit edilirse haklarında soruşturma açılacak.

Ayrıca, ambulans ve itfaiye gibi araçların geçişi için yollarda bir şerit boş bırakılacak. Vatandaşların, güvenlik güçleriyle karşı karşıya kalmamaları için bu konularda duyarlı olmasını istiyoruz. Bizim sevincimiz başka insanların derin acılarına neden olmamalıdır.''