BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,07
ALTIN 2.525,01
HABER /  POLİTİKA

Siyasetçilere papalık formülü!

DP Başkanı Süleyman Soylu krizden çıkış için ilginç bir yöntem önerdi. Soylu'nun önerdiği "papalık formülü" bakın nasıl bir şey?

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, krizden çıkış için meşhur “papalık seçimini” iktidarla muhalefete örnek gösterdi.

Soylu, “Beyaz Yürüyüş” için bulunduğu Balıkesir Otel Basri’de basınla sohbet toplantısı düzenledi.

ÇÖZÜM BULANA KADAR BİR ODAYA KAPANIN

Anayasa Mahkemesi’nin son kararı ile Meclis’in yasama gücünü kaybettiğini vurgulayan Soylu, Meclis’teki siyasi partilere iki öneride bulundu.

Soylu, “Yapılması gereken şey, AKP, MHP ve CHP’nin bu problemin ortadan kalkması, demokrasinin rayına oturabilmesi ve olası ekonomideki risklerin ortadan kaldırılması için bir araya gelmeleri, bir odaya kapanıp çözüm bulana kadar kalmalarıdır” dedi.

TÜRKİYE BELİRSİZLİK KOYUNDAN ÇIKARILMALI

Buradan bir uzlaşma ve çözüm çıkmaması halinde demokrasilerin mucizevi reçetelerinin olmadığına vurgu yapan Soylu, “Ya uzlaşma sağlarsanız, yahut da ‘Bu işi beceremedik, 11 ay önce verilen emanete layık olamadık, emaneti iade ediyoruz’ dersiniz” diye konuştu.

Soylu, milleti oyalamanın, belirsizlik koyunda bekletmenin bir faydası olmadığını söylerken, faizlerin dolayısıyla ekonomik risk priminin arttığı bir dönemde Türkiye’nin bu belirsizlik koyundan çekip çıkarılması gerektiğini söyledi.

YÖK BAŞKANINA TEPKİ

Soylu, YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan’ın katsayı ve imam hatiplere yönelik basına yansıyan “bu zıkkımların, imam hatiplerin hepsini düz lise yapalım” benzetmesine de tepki gösterdi.

Siyasetteki beceriksizliğin kurumlara da sirayet ettiğini kaydeden Soylu, “Sayın Özcan’ın sözleri dehşet verici ve üslubu bir bilim adamına yakışmıyor” diye konuştu.

Soylu, Türkiye’nin bir sis içine girdiğini izlerin birbirine karıştığını belirtirken, bir soruyu yanıtlarken de iktidarla muhalefetin halkın sıkıntılarını duymadığını söyledi.