BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Obamanın türbanlı ayıbı

Dedesi müslüman olan Obama müslümanlara büyük ayıp etti. İki türbanlı kadını reddetti. Bakın olaylar nasıl gelişti?

Abone ol

Amerika'da iki başörtülü kadın Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama ile fotoğraf çektirmek istediler. İzin verildiği yetmiyormuş gibi, bir de kendilerine "başörtünüzü çıkarın" dendi... 

Michigan Üniversitesi'nden mezun bir avukat olan 25 yaşındaki Heba Arif isimli Müslüman kadın, Obama Detroit'te taraftarlarıyla fotoğraf çektirirken kendisiyle birlikte başka bir başörtülü kadına Obama ile aynı karede yer almasına izin verilmediğini söyledi.

HASSAS SİYASİ ORTAM NEDENİYLE

Arif, Obama gönüllülerinin kendilerine "hassas siyasi ortam" nedeniyle Obama ile podyuma çıkarak aynı karede yer almasına izin veremeyeceklerini söylediğini aktardı.

BAŞÖRTÜNÜZÜ ÇIKARIP ÖYLE GELİN

New York Post gazetesinde yer alan habere göre yaşanan buna benzer başka bir olayda ise Obama ile fotoğraf çektirmek isteyen Şeyma Andülfazıl adlı bir başörtülü bir bayan ve arkadaşlarına eğer Obama ile fotoğraf çektirmek istiyorlarsa "başörtülerini çıkarmaları gerektiği" söylendi.

OBAMA ÖZÜR DİLEDİ AMA

Olayı ilk ortaya çıkaran Politico.com adlı internet sitesine göre ise Obama'nın kampanya yöneticileri olayın hemen ardından Heba Arif'ten özür diledi. Mısır göçmeni bir ailenin Amerika doğumlu kızları olan Arif'in ve ailesinin çok kırgın oldukları kaydedilirken, Arif, Obama'nın "herkesi kucaklayıcı" mesajlarına artık şüpheli yaklaştığını söyledi.

DEĞİŞİM MÜSLÜMANLARA AYRIMCILIK MI?

Obama'nın pazartesi günü Detroit'teki Joe Louis Arena'daki toplantısının ardından kuzeni Arif'le çok duygusal bir telefon konuşması yaptığını kaydeden Arif'in halası Eman Salim, "Çok şaşırdım. Değişim çağrısı yapıyor. Eğer değişimden kastettiği Müslümanlara karşı ayrımcılıksa, onun kampanyasından bekleyebileceğim en kötü değişim bu olurdu" dedi. 

OBAMA BAŞÖRTÜLÜYLE SONUNDA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

 
Obama'nın pişmanlık pozu; Olay ortaya 
çıkınca Obama ziyaret ettiği bir kolejde bu 
pozu çektirdi.  

Olayın ardından Obama'nın daha önce başörtülü kadınlarla çektirdiği fotoğraflar olduğu vurgulanırken, olaydan birgün sonra Salı günü de Obama Detroit'teki Wayne County Community Koleji'nde başörtülü bir bayanın olduğu podyumda fotoğraf çektirdi.

Büyükbabası Kenyalı bir Müslüman olan; ancak kendisinin Hıristiyan olduğunu söyleyen Obama, özellikle internet ortamında kendisi hakkında Müslüman olduğuna dair dolaşan dedikodularla uğraşıyordu.