BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tavuk fiyatları cep yakacak

Tavuk sektörünün temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi zam kararı aldı. Tavuğa yüzde 15 zam gelecek. İşte zammın tarihi...

Abone ol

Tavuk sektörünün önde gelen isimleri İstanbul'da bir araya geldi. Pak Piliç tesislerinde yapıyan toplantıda entegre tavuk firmasının temsilcileri sektörün sorunlarını ele aldı. Toplantı da tükeci için birde üzücü karar çıktı. Tavuk fiyatları Temmuz'dan itibaren yüzde 15 artırılacak.

Mudurnu Entegre Tavukçuluk Kanatlı Grubu Başkanı İhsan Bozan, ''3 Temmuz'dan itibaren tavuk fiyatları yüzde 15 artırılacak. Bu karar kesin olarak verildi'' dedi.

Mudurnu Entegre Tavukçuluk Kanatlı Grubu Başkanı İhsan Bozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün geleceğinin tartışıldığı toplantıda önemli kararlar alındığını söyledi.

''En kısa vadede yapılacak şey, 3 Temmuz'dan itibaren tavuk fiyatlarının yüzde 15 daha artırılmasıdır. Bu karar kesin olarak verildi'' diyen Bozan, aynı zamanda üretim miktarının yüzde 15-20 civarında aşağı çekilmesi, üye entegre firmalara kapasitenin düşürülmesi konusunda tavsiyede bulunulmasına karar verildiğini bildirdi.

Son 1 aydır 1 milyon 200 bin kadar damızlık hayvanın kesilmesi suretiyle kapasitenin düşüldüğüne işaret eden Bozan, ''3 Temmuz'dan itibaren tavuk fiyatları minimum yüzde 15 daha artacak. Böylece işletmeler biraz nefes alabilecek, zararın önüne geçilebilecek. Daha güçlü bir sektör oluşturmaya başlanılmış olacak'' dedi.