BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Kanserli hücreler silindi

İlk kez uygulanan bir tedavi yöntemi. Cilt kanseri hastasındaki kanserli tümörler, sekiz haftalık tedavi sonunda temizlendi.

Abone ol Kendi hücrelerinden üretilen bağışıklık hücreleri vücuduna şırınga edilen 52 yaşındaki bir cilt kanseri hastasındaki kanserli tümörler, sekiz haftalık tedavi sonunda temizlendi. Tedavinin sona ermesinden bu yana hastada 2 yıldır hastalığın izi görülmedi.

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre; bir kanser hastası, kendi hücrelerinden üretilen bağışıklık hücreleri vücuduna şırınga edildikten sonra, tamamen iyileşti. Tedavi öncesinde kanserli hücreler hastanın akciğerlerinden birine ve lenf bezlerine sıçramıştı.

Doktorlar, hastanın kanser hücrelerine karşı en etkili mücadeleyi yürüttüğü belirlenen ve vücutta seyrek bulunan bağışıklık hücrelerinden yani akyuvarlarından bir miktar aldı, sonra klonlama yöntemiyle bunlardan milyarlarcasını üretti ve savaşa devam etmeleri için vücuda yeniden şırınga etti.

Tedavinin sona ermesinden bu yana hastada iki yıldır hastalığın izi görülmedi.
Daily Telegraph, uzmanların, bu yöntemin kanser tedavisinde çok önemli bir ilerleme olabileceğine dikkat çektiğini aktarıyor.

BBC Türkçe