BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Vestel Elektronik net karını açıkladı

Vestel Elektronik 2006 yılına yönelik net karını açıkladı. Buna şirketin geçtiğimiz yıl elde ettiği net kar 2,1 milyon dolar oldu..

Abone ol

Vestel Elektronik'ten konsolide sonuçlara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, net satışların bir önceki yıla göre dolar bazında yüzde 11 artarak 3,6 milyar dolara ulaştığı ve Vestel'in ihracatının toplam satışlardaki payının yüzde 74 olarak gerçekleştiği bildirildi.

Açıklamada, ciroda yüzde 61 paya sahip olan TV satışlarının 11 milyon adet olduğu, şirketin Avrupa'daki flat panel TV satışının 2005'e göre yüzde 52 oranında yükselerek 2,2 milyon adede yükseldiği kaydedildi.

Konsolide ciroda yüzde 22'lik paya sahip beyaz eşya kategorisinde dolar bazında yüzde 26'lık büyüme sağlandığı aktarılan açıklamada, 2006 yılında 145 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildiği ve Ar-Ge harcamalarına 40 milyon dolar ayrıldığı vurgulandı.

Şirketin açık yabancı para pozisyonu nedeniyle Mayıs ayında YTL'de yaşanan hızlı değer kaybı paralelinde yılın ilk yarısında 61 milyon dolar zarar açıkladığı hatırlatılarak, yılın ikinci yarısında YTL'nin değer kazanması sonucunda 2006 yılı net karı 2,1 milyon dolar olan Vestel'in, 2007 ciro hedefinin 4 milyar dolar olarak açıklandığı bildirildi.

Açıklamada, Vestel'in hedeflerini gerçekleştirme stratejisinin ana başlıkları şöyle sıralandı: ''Yüksek oranda segmente olmuş Avrupa'da pazar payını pekiştirmek ve doygunluğa ulaşmış TV pazarında high-end ürünlere, özellikle flat panel TV'lere geçiş sürecinde yeni büyüme fırsatları yakalamak.

Rusya, BDT ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya'da Vestel markalı ürünler ile pazardaki konumunu daha da güçlendirmek ve iş hacmini artırmak. Üretim gücünü ve ölçek ekonomisini ön plana çıkararak ürün gamını daha da çeşitlendirmek.''

Açıklamada, Vestel'in bu stratejik hedef doğrultusunda yatırım fırsatlarını izlerken, diğer taraftan grubun ana faaliyet alanlarını tamamlayacak iş kollarına girme planları yaptığı, bu doğrultuda ilk olarak Aydın Yazılım ve Birim Bilgi İşlemin satın alınmasının gerçekleştirildiği aktarıldı.