BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yakalanan PKKlıdan şok itiraf

Adana'da üzerinde taşıdığı patlayıcılarla bulunan terörist, adliye çevresinde intihar eylemi yapmayı planladığı belirlendi.

Abone ol

Adana'da üzerinde taşıdığı iki tesirli el bombası ile 9 kilo 750 gram plastik patlayıcı, 14 elektrikli fünye ve bol miktarda bomba yapımında kullanılan malzeme ile yakalanan teröristin, adliye çevresinde intihar eylemi yapmayı planladığı belirlendi.

Dün akşam Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kentin en işlek merkezlerinden Çakmak Caddesi'ndeki bir internet kafeye düzenlediği operasyonda yakaladığı PKK terör örgütü üyesi kadın zanlıya, olay yerinde tatbikat yaptırıldı.

Emniyetteki sorgulama sırasında ismini vermeyen zanlının, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarda eğitim gördüğü ve intihar eylemi gerçekleştirmek üzere Adana'ya geldiği belirlendi.

Üzerinden iki tesirli el bombası, 9 kilo 750 gram plastik patlayıcı, 14 elektrikli fünye ile bol miktarda, bomba yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış pil, ampul, kablo ve anahtar düğmesi elde edilen zanlının, adliye çevresinde 2 gün süresince keşif çalışması yaptığı öğrenildi.

“Mebruke Binici” adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan zanlının, adliye binası çevresinde bombayla intihar eylemi gerçekleştirmeyi planladığı, yakalandığı gün saldırıyla ilgili internetten biriyle görüştüğü belirtildi.

Yetkililer, zanlının bağlantı içinde olduğu terör örgütü üyelerinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdiler.