BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Saldırıyı El Kaide üstlendi

Irak parlamentosunda dün düzenlenen intihar saldırısının sorumluluğu, El Kaide tarafından üstlenildi...

Abone ol

Bağdat'ta Amerikan güçleri koruması altındaki Yeşil Bölgede bulunan Irak parlamentosunda dün düzenlenen intihar saldırısının sorumluluğu, El Kaide bağlantılı bir grup tarafından üstlenildi.

Genelde dinci grupların kullandığı bir internet sitesinde, Irak İslam Devleti adıyla yayınlanan açıklamada, Yeşil Bölgenin kalbine ulaşan bir üyelerinin, kafir olarak nitelediği parlamentodaki intihar saldırısını düzenlediği açıklandı.

El Kaide şemsiyesi altında toplanan gruplardan biri olarak tanınan Irak İslam Devleti adına yayınlanan açıklamada, parlamentoya düzenlenen intihar saldırısında 3 milletvekilinin öldürüldüğü ve birkaç milletvekilinin de yaralandığı ifadesi yer aldı.

Bağdat'ta yoğun koruma altındaki, Irak hükümetiyle Amerikan büyükelçiliği binalarının bulunduğu Yeşil Bölge içinde bugüne kadar düzenlenen en büyük eylem olan dünkü saldırıda ölenlerin sayısı konusunda hala kesin resmi açıklama yapılmadı. Amerikalı yetkililer, ilk yaptıkları açıklamada 8 kişinin öldüğünü kaydetmişler, ancak bugün ölü sayısını 1 olarak düzeltmişti. Iraklı yetkililerse ölü sayısını 2 olarak açıklıyor. Saldırıda yaralı sayısı 20 civarında veriliyor.