BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cinayet hükümlüsü firar etti

Cezaevi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan hükümlü bulunan 31 yaşındaki Gökçen Buruk, firar etti.

Abone ol

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'ndeki Tarım Açık Cezaevi'nde, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan hükümlü bulunan 31 yaşındaki Gökçen Buruk, firar etti.

2003 yılında Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, tartıştığı bir kişiyi bıçaklayarak öldüğü için 15 yıl 4 ay 2 gün hapis cezasına çarptırılan Gökçen Buruk, 4 yıl Manisa Cezaevi'nde yattıktan sonra iyi hali göz önüne alınarak, geçen ay, Dalaman Tarım Açık Cezaevi'ne sevk edilmişti. Cezası da şartlı olarak 7 yıla düşürülen Gökçen Buruk, dün ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinin ardından saat 17.00 sıralarında firar etti. Buruk'un firar ettiği akşam sayımında ortaya çıktı. Manisa Akhisar'da oturan ailesinin yanına gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulan Gökçen Buruk'un yakalanması için jandarma ve polis, çalışma başlattı.

Dalaman Tarım Açık Cezaevi Müdürü Ali Şeref Gül, sakin tavırlarıyla dikkati çeken ve cezaevindeki arkadaşları tarafından çok sevilen Gökçen Buruk'un ailevi nedenlerle firar etmiş olabileceğini söyledi. Buruk'un cezaevinin mutfağında görevlendirildiğini söyleyen Gül, “Açık cezaevi olduğumuz için çevre korumamız yok. Her gün sayım yaparak mahkumları kontrol ediyoruz. Dün yaptığımız sayımda Gökçen Buruk'un firar ettiğini fark ettik. En son ailesiyle telefon görüşmesi yapmış. İyi hal gösterdiği için tahliyesi 2010 yılında olacaktı. İki gün içerisinde dönerse, disiplin cezası alacak. Daha fazla süre firar ederse, hem cezası uzayacak hem de iyi hali bozduğu için kalan cezasını kapalı cezaevinde dolduracak” dedi.