BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,76
ALTIN 2.388,57
HABER /  POLİTİKA

Vekile Serbest Personele Yasak!

Sigara yasağı Meclis düzenini alt üst etti. Meclis bahçesinde yeni kriterler uygulanmaya başladı.

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA

İNTERNETHABER


ANKARA/ Sigara yasağı sonrası düzen değiştiren TBMM'de Bahçe kriterleri uygulanmaya başladı. TBMM Personelinin bahçeye çıkıp, sigara içmesi bile kritere bağlandı.

Yasağın başladığı ilk günlerde personel de vekiller gibi bahçeye çıkıp sigara içiyordu. Ancak bir süre sonra vekiller ile personelin aynı bahçeyi kullanmasından dolayı 'kulis' kavramının anlamını yitireceği fark edilmiş olacak ki, personele vekillere ayrılan bahçelere de çıkma yasağı getirildi.

milletvekilleri için özel bahçe mobilyaları ve gölgelik çadır alan TBMM Genel Sekreterliği, iki yan bahçeye yeni bir mobilya düzeni getirdi. Bu iki yan bahçe de kulisin devamı sayılarak, bu alana yalnızca milletvekillerinin girmesi , personelin ise bu alanı kullanmaması için karar alındı. Tutanak Müdürlüğünün ilan panosuna asılan uyarı yazısıyla personele yasak bildirilirken, diğer birimlerin amir ve müdürleri sık sık bahçe kulislerine gidip, personel varsa bahçeden çıkartma yoluna gidiyor.

Şifai yasakla, personel ile milletvekillerinin sık sık bir araya gelmesi engellenirken; tiryaki personelin sigara içebilmek için en az 200 metre yürümesi de kaçınılmaz hale geldi.