BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Demirel Ak Partiyi fişlemiş

Demirel, ABD gezisinde AK Parti'yi yerden yere vurdu. Demirel'e göre AK Parti'nin Türkiye için gizli bir gündemi var.

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ABD'de katıldığı söyleşide Türk hükümetini şikâyet ederken, ilginç görüşler dile getirdi. AK Parti'nin ülkede herkesi kendileri gibi davranmaya ve ibaret etmeye zorladığını iddia eden Demirel, Türkiye'deki devrimlerin geriye doğru gittiğini söyledi. 

Türkiye'de dinin baskı altında olmadığını ileri süren Demirel, "iktidardaki güçlerin herkesi kendileri gibi davranmaya ve ibadet etmeye zorladığını" iddia etti. Kapatma davasını savunan Demirel, devletin kıyafet denetimi yapabileceğini vurguladı.

 "Eğer dini eğitim almak istiyorsanız Suudi Arabistan'a gidebilirsiniz." diyen Demirel, önümüzdeki dönemde ne olacağının sorulması üzerine şu yorumu yaptı: "Türkiye'de devrim, geriye doğru itiliyor. Geçmiş geri geliyor ve ona meydan okuyor. Sadece bir savcı veya bir yargıç bu meydan okumaya karşı çıkmıyor, onlar tek başlarına değiller, arkalarında da silah yok. Cumhuriyet kuşakları onların arkasında ve kanun ve adaletin hakim olmasını sağlayacaklar. Şüphesiz ki bu cumhuriyeti savunacak milyonlar var. Onları geçen sene cumhuriyet mitinglerinde gördük. Bu cumhuriyeti sokakta bulmadık ve kimseye de bırakacak değiliz."