BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Vekil Meclis'e memur torpiliyle girdi!

Yeni yasama yılının açılışını yapan Meclis bugün ilginç bir olaya tanıklık etti. Görme engelli milletvekili Lokman Avya güvenlik nedeniyle az daha kapıda kalıyordu.

Abone ol

H.Kübra Kocaoğlu
İNTERNETHABER

ANKARA- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, 23 Dönem 5. Yasama Yılı açılışı için hazırlıklar tamamlandı. Yapılan hummalı çalışmaların ardından TBMM bugün yeni yasama yılına başlıyor. Tansiyonu yüksek geçmesi beklenen bu yasama döneminde daha ilk günden ilginç bir olay yaşandı. Meclis'in ilk ve tek görme engelli milletvekili Lokman Ayva yoğun güvenlik takibine takıldı ve Meclis'e refakatçisiyle birlikte alınmadı.

Meclis'e bugün açılış dolayısıyla hiç bir şekilde misafir kabul edilmiyor. Yoğun güvenlik nedeniyle alınan tedbirler AK Partili Lokman Ayva'yı Meclis kapısında bıraktı. Öğle saatlerinde Meclis'e gelen Ayva kapıda kendisini şaşırtan bir kararla karşılaştı.

MİLLETVEKİLİ MECLİS'E MEMUR TORPİLİYLE GİRDİ

Güvenlik görme engelli milletvekilini refakatçisiyle birlikte içeri alamayacağını söyledi. Bu uygulama karşısında hem sinirlenen Ayva sonunda bir meclis çalışanın torpili sayasinde Meclis'e refakatçisiyle birlikte girmeyi başardı. Milletvekiline taviz vermeyen güvenlik meclis memurunun ricasıyla Ayva'yı ve refakatçisini içeri aldı.

MECLİS YENİ DÖNEMDE İLK PROTESTOSUNU VEKİLDEN ALDI

Saat 14.00'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Genel Kurul'da yapacağı konuşması ile başlayacak yasama faaliyeti saat 15.00'de toplanacak Genel Kurul'la devam edecek. AK Parti Milltevekili Lokman Ayva ise kendisine yapılan bu uygulamayı protesto ederek Genel Kurul çalışmalarına katılmayacak ve Meclis'i terk edecek.

Konuyla ilgili İNTERNETHABER'e konuşan Ayva şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları değerlidir. Dolayısıyla vekilleri de değerlidir. Eğer bir vekil beraberinde kiminle girip giremeyeceğine karar veremiyorsa Türkiye'nin savaşa girip girmemesine nasıl karar verir?

Milletvekillerinin iradesini yansıtamadığı bu ortamda vatandaşlarımın iradesini yansıtmasını nasıl bekleyebilir? Daha dün bunun mücadelesini verip anayasayı değiştirdik. Hiç bir şey olmamış gibi açılışa iştirak edersem kendi kendimi inkar etmiş olacağım için açılışa katılmayacağım. Durumu Meclis Başkanlığına bildirdim."