BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya 'Evlilik Turizmi' merkezi oluyor

Antalya'da faaliyet gösteren evlilik şirketi dünyanın farklı ülkeleriyle yaptığı anlaşmayla çiftleri Olimpos Dağı'nda evlendirecek.

Abone ol

Antalya'da faaliyette bulunan evlilik şirketi Wedding City Antalya, Avrupa ülkelerinde evlilik turizmi şirketleriyle anlaşma yaparak, yurtdışında ''Zeus'un Hera'ya aşkını ilan ettiği Olimpos dağlarında evlenin'' sloganıyla kampanya başlattı.

Wedding City Antalya Şirketi Genel Müdürü Gülseren Özdemir Antalya'da turizmin çeşitlendirilmesi konusunda iki yıl önce başladıkları ''Evlilik turizmi'' çalışmalarında önemli mesafeler aldıklarını söyledi. Antalya'da antik kentlerin gizeminde Noel Baba Müzesi ile yine tarihte Zeus'un Hera'ya aşkını ilan ettiği denizden 2365 metre yükseklikteki ''Olimpos Tahtalı Dağı'nda Evlenin'' kampanyası başlattıklarını belirten Özdemir, kampanyaya büyük ilgi gösterildiğini kaydetti.

Turizmi 12 aya yayabilmek için, yabancıların ilgisini çekecek en büyük kozun evlilik turizmi olduğunu anlatan Özdemir, gelişmiş ülkelerdeki evlilik organizasyon firmaları ve seyahat acentelerinin evlenecek çiftler için Havai adaları, Bahama adaları, Malta, Jamaika, Venedik, Paris, İspanya, Yunanistan ve Sri Lanka'yı tercih ettiklerini bildirdi. Bu ülke ve şehirlerin evlilik turizmi için kendilerini dünyaya tanıttıklarını anlatan Özdemir şöyle konuştu:

''Dünyada evlilik ve balayı merkezi oluşmuş bu ülkeler kadar doğa güzelliğine sahip olan ülkemizin en büyük avantajı tarihi miraslarımızdır. Bölgede yaşamış medeniyetler tarafından özel bir yere sahip olan mitolojik bir çok efsaneye konu olmuş ören yerlerimiz Demre Noel Baba Müzesi, Myra Tiyatrosu, Olympos sahili, Çıralı Yanartaş, Tahtalı Dağında 2365 metre yükseklikteki Olympos teleferikte, Side Apollon Tapınağı, Side Su Kemeri hikayeleriyle tarihi ve doğa güzellikleriyle tanıtıldığı taktirde ülkemizin artılarının daha fazla olduğunu anlatmalıyız. Çeşitli ülkelerde evlilik şirketleriyle yaptığımız anlaşmalarla evlilik turizminde Avrupa'da etkin olacak Antalya'nın tanıtım çalışmaları başladı.''

4 dilde kampanya yürütülecek

Wedding City Antalya Şirketi olarak Antalya'yı 'Evlilik Turizmi'nde ön plana çıkarabilmek için ABD, Almanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve İngiltere'de evlilik organizasyon firmaları ile anlaşma yaptıklarını belirten Özdemir, şöyle devam etti:

''Yurt dışında anlaşma yaptığımız partnerlerimiz artık evlenecek çiftlere, paha biçilmez tarihi ören yerlerimiz ve doğa güzelliği olan Antalya'yı tavsiye etmeye başladılar. Evlilik turizmi Antalya için çok yeni bir alternatif ürün. Ürünün ilgi çekmesi için yurt içinde 15 turizm acentesi üç 5 yıldızlı otelimizle ve yurt dışındaki birçok turizm acentesi ve partnerlerimizle birleşip evlilik kampanya tanıtımını başlattık. Ocak, Şubat, Mart, 2011'de dış pazar sunumlarımızı yapacağız. Evlilik turizmi kampanyası Türkçe İngilizce, Rusça ve Almanca dillerinde yürütülecek.''

Wedding City Antalya şirketi tarafından Olimpos Milli Parkı içine yer alan 2365 metre yükseklikteki teleferikle çıkılan Tahtalı Dağın'daki, 5 yıldızlı otelde 4 gün 5 gece olmak üzere Ekim, Kasım ve Aralık aylarında gelin ve damat için 3 bin 500 dolar ücretle kampanya başlatıldı.