BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Devletten 1 milyon TL'lik kablo çaldılar

Adana'nın da aralarında bulunduğu 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda bir çetenin kamu kurumlarından kablo çaldıkları ortaya çıktı.

Abone ol

Adana'nın da aralarında bulunduğu 7 ilde kamu kurumlarına ait kablolar ile özel şantiyelerdeki trafo parçaları, şalter, jeneratör ve su motorlarını çaldığı iddia edilen 2'si kadın 15 kişi adliyeye sevk edildi. 

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent geneli ve çevre illerde telefon, elektrik ve internet ana şebeke hattı kablo hırsızlıkları artmasının ardından gerçekleştirdiği ''Şalter'' operasyonunda gözaltına alınan 23 kişiden 8'i ifadesine başvurulduktan sonra Emniyet Müdürlüğünde serbest bırakıldı.

1 milyon TL değerinde

Hasan K. ve Menderes Y'nin liderliğindeki suç örgütünün Adana, Niğde, Konya, Kahramanmaraş, Aksaray, Osmaniye ve Mersin'de kablonun yanı sıra kamu ve özel şantiyelerden trafo parçaları, şalter, jeneratör, kaynak makinesi, spiral ve su motorlarını çaldığı belirlendi.

Çete mensuplarının bugüne kadar yaklaşık 1 milyon TL tutarında eşya çaldıkları öğrenildi.

21 yıllık hırsız

Çete lideri Hasan K'nin kardeşi İsmail K'nin ifadesinde 21 yıldır hırsızlık yaparak geçimlerini sağladıklarını anlattığı, daha önce de birkaç kez yakalandığını söylediği belirtildi. İsmail K'nin ilk olarak 1991 yılında aynı suçtan gözaltına alındığı bildirildi.

2 kadın üye

Operasyonda gözaltına alınan 2 kadının çetenin çaldığı eşyayı sakladığı ve zanlıların hırsızlığa giderken kullanması için kendi adlarına araç kiraladıkları kaydedildi.

Zanlıların yakalanmasıyla 26 hırsızlık aydınlatılırken, 30'un üzerinde hırsızlık olayında ise müştekilerin şikayette bulunmadığı öğrenildi.

Sorgulamaları tamamlanan 2'si kadın 15 zanlı, adliyeye sevk edildi.