BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlkadım Belediyesi'nden eğitime destek

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Abone ol

Bahçelievler Mahallesi Gülsüm Sami Kefeli İlköğretim Okul Müdürü Necdet Bal ve öğretmenler ile toplantıda bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, okul yöneticilerine ve öğretmenlerine görevlerinde başarılar diledi.

Samsun'un en büyük yaşam merkezi olan İlkadım ilçesinde ilköğretim ve lise olmak üzere 73 eğitim kurumun bulunduğunu ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, "İlçemiz yapı itibariyle kentin en büyük metropol ilçesidir. Yaklaşık 65 bin civarında olan öğrenci sayısı ile Samsun'da okullaşma ihtiyacının yarısından fazlası ilçemizde karşılanmaktadır. Bu büyük ilçenin yükünün ağırlığı belediye başkanı olarak bizim omuzlarımızdadır. Sorumluluğumuzu biliyoruz" dedi.

OKULLARDA TEMİZLİK KAMPANYASI

Geri dönüşümle ilgili okullarda çalışma başlatacaklarını kaydeden Demirtaş, "Eğitim küçük yaşlarda başlar. Toplumumuzun geleceği eğitimle şekillenir. Biz de temizlik konusunda ilköğretim okullarında çöplerin kaynağında ayrıştırılması konusunda bir kampanya başlatacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimizi yapacağız. İlköğretim çağındaki yavrularımızı geri dönüşüm konusunda bilinçlendireceğiz. Kağıt, cam, plastik, yemek atıklarının ayrı ayrı toplanmasını anlatacağız. Kağıdı kağıt yerine, plastiği plastik yerine, camı cam yerine, yemek artığını da konteynıra atmak suretiyle bu işlemi yaparsak milli kayıplarımızı önlemiş olacağız. Böylece temizlikte bir kampanya başlatmak istiyoruz. Yani sokakları sadece süpürerek belediye sadece çöpü alarak netice almamız mümkün değil" diye konuştu.

Daha sonra sınıfları gezen Demirtaş, öğrenci sıralarına oturarak okul günlerini yad etti.