BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İSMEK kayıtları rekora koşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sanat ve meslek kurslarına son iki haftada rekor düzeyde kayıt başvurusu yapıldı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'na (İSMEK) 2 haftalık dönemde 137 bin 760 kişi başvurdu.

İSMEK'ten yapılan açıklamada, 13 Eylül'de başlayan ve İstanbullular'ın yoğun ilgi gösterdiği İSMEK kayıtlarının devam ettiği belirtildi.

Şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon İstanbullu'ya eğitim veren İSMEK'te başvuruların ilk 2 haftada 137 bin 760 kişiye ulaştığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''2010-2011 eğitim döneminde 219 kurs merkezinde, 25 ana dalda, 150 branşta mesleki ve teknik eğitim verecek olan İSMEK, geçen yıl 175 bin İstanbullu'ya eğitim hizmeti sunmuştu. Bu yıl da yoğun ilgi ile başlayan kayıtlarda en çok tercih edilen branşlar arasında İngilizce öğrenme, bilgisayar kullanma, diksiyon, çeyiz ürünleri hazırlama, aerobik-fitness-plates, iğne oyası, elde kurdele işi, temel muhasebe, gitar ve resim branşları yer alıyor.''

Açıklamada, İSMEK'in el sanatlarından kişisel gelişime, kuyumculuktan bilişim teknolojilerine, sanat ve tasarımdan müzik ve gösteri sanatlarına, giyim ve tekstil teknolojisinden grafik ve fotoğrafa, spordan yabancı dillere, ahşap teknolojisinden muhasebe ve finansmana kadar geniş bir eğitim yelpazesine sahip olduğu hatırlatıldı.