BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.445,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eskişehir'de atıklardan boru üretiyor

Devletin verdiği destekle atölye kuran Eskişehirli girişimci, plastik atıklardan boru üretimine başladı.

Abone ol

Eskişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın plastik atık geri dönüşüm atölyesi kurması için destek verdiği vatandaş, plastik boru üretimine başladı.

Valilik internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2009 yılında Eskişehir'de yaşayan ve sosyal güvencesi olmayan Güven Koca'ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Gelir Getirici Proje Destekleri kapsamında plastik atık geri dönüşüm atölyesi kurdu.

Küçük yaştan beri topladığı plastik atıkların ayrıştırılması konusunda tecrübe sahibi olan Güven Koca, bu tecrübesini gelir getirici faaliyete dönüştürmek için Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu. Projesi olumlu bulunan Güven Koca'ya toplam 14 bin 160 liralık destek sağlandı. Koca, 2009 Temmuz'da Baksan Sanayi Sitesi'nde atölyeyi kurdu.

Yatırımı büyütüyor

Atölyesinde toplanan atıklarla plastik malzeme elde eden Koca, geçen zaman içinde iş yerine kendisi de ek yatırımda bulunacak konuma geldi.

Bir araç ve imalat bandı alarak plastik boru imalatına başlayan Koca, atıklardan elde ettiği maddeyle damlama-sulama borusu ve elektrik tesisatlarında kullanılan plastik boru üretimine başladı.

Hurdacılardan plastik atık alan Koca, bu sayede hem plastik atıkları yeniden ekonomiye kazandırıyor hem de çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlıyor.