BIST 9.973
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Gülerden veda ziyaretleri

Kamu Düzeni ve Güvenliği müsteşarlığına atanan Muammer Güler, veda turlarında. Bu kez başsavcı ile buluştu.

Abone ol

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'e veda ziyaretinde bulundu.

Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesine gelen Güler, kapıda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin ile Adalet Komisyonu ve İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Şefik Mutlu tarafından karşılandı.

Adliyede Engin'in odasına giden ve burada yaklaşık yarım saat kalan Güler, Engin ve Mutlu ile bir süre sohbet etti.

Engin, ziyaret sırasında basın mensuplarına yapıtğı açıklamada, ''İstanbu'da görev yaptığı süre içerisinde hizmetleri olağanüstü başarılı geçmiştir. Bu başarısını yeni görevinde de sürdüreceği kuşkusuzdur. Bizler açısından sayın Valimiz çok önemli bir konumdaydı. Bizlere adli personele ve şahıslarımıza karşı daima ilgili davranmıştı. Adliyemizin idari görevleri açısından bize her zaman yakın olmuş dayanışma içerisinde çalışmıştı'' dedi.

Vali Güler'e müteşşekir olduklarını belirten Aykut Cengiz Engin, ''Sayın Valimizin İstanbul'dan ayrılması bizi üzmüştür: Ancak çok önemli bir göreve atanmıştır. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyoruz'' şeklinde konuştu.

Vali Güler de veda ziyaretinde, İstanbul'da yaklaşık 7.5 yıl görev yaptığını hatırlatarak, şöyle dedi:

''Adli personelle sürekli yakın ilişkiler içerisinde başarılı çalışmalar yaptık. İş birliği içerisinde karşılıklı güven içerisinde bir görevi yürüttük. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Adalet Komisyonu ve İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Şefik Mutlu'ya, tüm Cumhuriyet savcılarımıza, adli personele şükranlarımı sunuyorum. Adli amir sıfatıyla da görev yaptığım sürede emniyet personeli, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarıyla olan beraber çalışmalarımızda verdikleri destekten ötürü sayın Başsavcımıza ve adli personelimize teşekkür ediyorum''.

Vali Güler ziyaretin ardından adliyeden ayrıldı.