BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.432,44
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Lider değil zihniyet değişmeli!

CHP'de değişim ve yenileşme ihtiyacını Kılıçdaroğlu ne kadar karşılayabilir. İşte Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin yorumu:

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığındaki bir CHP’nin küskünleri ve muhalif bir çok ismi bir araya getirmesi beklenirken Alevilerin ağırlıkta bulunduğu Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) mesafesini koydu.

"Lider değil zihniyet değişmeli" diyen EDP Genel Başkanı Ziya Halis, Kılıçdaroğlu'nun gelişiyle birlikte bir pozisyon beklemediklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü döneminde Kılıçdaroğlu ile birlikte çalıştığını söyleyen Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis şunları söyledi:

“Kendisine başarılar diliyorum. Bir partide kadro, tüzük ve program önemlidir. Tüzüğün ne kadar demokratik olduğu önemlidir. 10 yıl önce demokratik olmayan işleyişi, parti içi yönetimi eleştirirek CHP’den istifa ettim. Genel Başkanın değişmesi ile sorun çözülmüyor. CHP’nin şu ana kadar Kürt Sorunu, Alevilere bakışı, emek sorunlarına yaklaşımıyla ilgili statükocu bakışı sürüyor. Genel başkan değil zihniyet değişimi önemli. Bu yapı bizim bakışımızla örtüşmüyor. Bizim siyasal bakış açımızla CHP’nin siyasal bakışı arasında farklar var. Kılıçdaroğlu'nun gelişi ile bir pozisyon beklemiyoruz. Bizim böyle bir çağrı ve beklentimiz yok. Seçim ittifakı da gündemimizde yok. Seçime tek başına gideceğiz.”

ÜNİVERSİTELERDE TÜRBANA ÖZGÜRLÜK

Halis Tükiye’nin öne çıkan sorunlarından türbanla ilgili de çok tartışılacak bir açıklama yaptı. Türbanın sorun olmaktan çıkarılmasını isteyen Halis şunları söyledi:
Türban sorununu AKP istismar ediyor. İnanç sorunlarına tek taraflı bakıyor. Anayasa Mahkemesinden dönse de türbanla ilgili Anayasa değişikliği yapıyor, ancak Alevilerin sorunlarıyla ilgili adım atmıyor. Son yapılan Anayasa değişikliğinde bu yönde bir çaba görmedik. Biz türban konusuna özgürlükçü bakıyoruz. Gençlerin eğitim durumları engellenmemeli. Bu çerçevede türbüna hayır demiyoruz. Öğrenciler eğitim alırken türban yasaklanmamalı. Ama kamuda takılmamalı. Öğretim üyeleri de takılmamalı.”