BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu kentte ayak izleriyle adres bulunuyor

Ayak izlerini takip ediyorsunuz ve gideceğiniz yere ulaşıyorsunuz. Burdur'da caddeler artık böyle...

Abone ol

 Burdur Belediyesince, kente gelen yabancıların gidecekleri yerleri kolay bulabilmelerini sağlamak amacıyla kaldırımlara ayak izi yerleştirerek gidecekleri yerlerin isimlerine verildi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya şehir merkezinde 58. Piyade Alayı ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu bulunduğunu hatırlattı. Şehre, asker çocuklarını görmek üzere çok sayıda aile geldiğini anlatan Akkaya, kente gelen konukların gideceği yerleri daha rahat bulabilmelerini sağlamak için, kaldırımlara ayak izi şeklinde izler koyduklarını ve üzerlerine kırmızı yazı ile kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerini yazdıklarını söyledi.

OTOGARDAN İTİBAREN AYAK İZİ

Akkaya, konukların bu izleri takip ederek, gidecekleri yerleri bulmalarına yardımcı olduklarını vurgulayarak, ''İlimize gelen konuklarımız artık otogardan indikleri andan itibaren gidecekleri yere kimseye sormadan kolayca ulaşabilecek'' dedi.

Otagar'dan çeşitli caddelere çizilen ayak izlerinin üzerinde, MAKÜ, MYO Eğitim Fakültesi, Belediye Kongre salonu, İlk Halk kütüphanesi, Şeker Fabrikası, Öğretmenevi, İl Jandarma, Piyade alayı, Emniyet müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Meydanı, MAKÜ veteriner Fakültesi, ve Valilik yazıları yer alıyor.