BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gül bahçeli okul başarıyı artırdı

Karabük'te 20 çeşit gülle donatılan okul bahçesinin öğrencilerin başarısına önemli katkı sağladığı belirtildi.

Abone ol

Örnek okul bahçesi olarak gösterilen mekanda öğrenciler ders stresini atıyor.

Karabük Atatürk Mahallesi'nde eğitim veren Mustafa Yazıcı Lisesi'nin bahçesinde 20 farklı gül çeşidi bulunuyor. Öğrencilere çevre bilinci aşılamak için oluşturulan bahçe, başarıya da olumlu etki sağlıyor. 1979 yılında hayırsever işadamı tarafından yaptırılan okulda disiplin cezaları minimum seviyede görünürken, okul öğrencileri üniversite sınavı ve olimpiyatlarda önemli başarıya imza attı. Okul öğrencileri 2008 yılında Matematik ve sosyal Bilimler olimpiyatlarında gümüş madalya aldı.

Okul Müdürü Enver Karataş okuldaki öğrenci başarısını artırmak ve çocuklara çevre bilincini aşılamak için 20 çeşitten fazla gül ve çiçek çeşidinin olduğu bir bahçe yaptıklarını belirtti. "Okulumuz kurulduğu günden beri başarısı ile adından söz ettirmiştir. Okulumuzdaki başarıyı artırmak için ve öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak için idareci, öğretmen,veli ve öğrencilerimizle birlikte okulumuzdaki bahçemizi düzenledik." diyen Enver Karataş, bahçede gül fidanlarının yanında borazan çiçeği, menekşe,sardunya ve sarmaşığın bulunduğunu dile getirdi. Bahçenin ortasına bir de şelaleli havuz yaptıklarını söyleyen Karataş, "2004 ve 2008 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde örnek okul bahçesi olarak gösterildik ve çeşitli ödüller aldık. Ayrıca mahalle halkı bizim bahçemizi örnek alarak kendi bahçelerini düzenledi. Bahçenin bakımını öğrencilerimizle birlikte yapıyoruz. Bu da öğretmen öğrenci ilişkisini geliştiriyor." dedi.

Üniversite sınavlarında Türkiye genelinde iyi başarı kazandıklarını ifade eden Okul müdürü Enver Karataş, "2006 yılında kurulan Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi 2008 yılında Türkiye genelinde Matematik Oyunları'nda Türkiye 2.oldu. Fatih Üniversitesi'nin Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda 2 öğrencimiz Karabük iline ilk defa gümüş madalya getirdi.Öğrencilerimizin çevre bilinci mahalle halkına da yansıdı.Mahalle halkı kesinlikle sokaklarını kirletmiyor. Ayrıca okulumuzda 20 senedir hiç olumsuz olay meydana gelmedi. Bahçemizden hafta sonları mahalle halkımızda yararlanıyor.Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'de böyle bir okul olmadığını bizlere bildirdiler." diye konuştu.