BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.430,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muşa Malatya modeli otogar yapılıyor

Muş Belediyesi'ne ait şehirlerarası otobüs terminalinin yıkılacağı, yerine Malatya'da bulunan terminale benzer yeni bir terminal yapılacağı belirtildi.

Abone ol

Şehre çirkin bir görünüm veren otogar için Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, firma yetkilileri ile bir araya geldi.

Toplantıda, mevcut otogar binasının yıkılarak, geçici modern bir otogar binasının yapılmasına, Malatya modeli otogar binası yapılana kadar, firmaların burada hizmetlerine devam etme kararı alındı. Toplantıda, tüm firma sahiplerinin imzalarının alınması da dikkat çekti.

İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Emniyet Müdürlüğü şube müdürlerinin de katıldığı toplantıda, otogarın kendilerini huzur, asayiş ve trafik yönünden ilgilendirdiğini, bu konuda neler yapabileceklerini, karşılıklı fikir alışverişiyle değerlendireceklerini ifade etti.

Acaröz, Muş'ta insan taşımacılığı yapan firmalarla görüşerek, otogarda varsa sorun, sıkıntı onları gidermek için burada olduklarını, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini, kendilerinin üzerine düşen ne varsa yapacaklarını vurguladı.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, göreve geldiği günden beri, burayı haz etmediği bir otogar olarak niteledi. Herkesin kendi üzerine düşeni yapmadıkça, burada işlerin yürümesinin mümkün olmadığını belirten Dede, kendilerinden önceki belediyelerin vermiş oldukları yanlış kararlar olmasaydı, bugünkü terminalin bu durumda olmayacağını ifade etti.

Gar lokantasında gerçekleştirilen toplantı sonunda, yeni otogar yapılana kadar, mevcut otogarın yıkılarak yeniden düzenlenmesi, yeni düzenlemeyle, firma yazıhanelerinin tek sıra halinde olması, satış büfelerinin de yeni yapılacak olan yazıhanelerin etrafında olması üzerinde anlaşmaya varıldı. Firma sahiplerinden ve otogar esnafından imza alınırken, Belediye Başkanı Necmettin Dede, hemen mühendisini göndererek çalışmalara başlanacağını belirtti.