BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray bir yıldızını satıyor

Galatasaray'da transfer politikası gündemin ana maddesi oldu. Bir yıldız futbolcu satış listesine kondu, sırada başkaları da var..

Abone ol

Bu sezon yaşanılan hayal kırıklığının ardından gelecek sezon maçlarını Türk Telekom Arena'da oynayacak olan Galatasaray'da yönetim sezona çok güçlü bir kadro ile girmeyi hedefliyor.

Bugüne kadar iç transferde Serdar Özkan, Mehmet Batdal, Musa Aydın, Ali Turan gibi isimlerle kadrosunu gençleştirip, güçlendiren sarı kırmızılıların dış transfer politikası ise Elano'ya bağlı.

Yerli transerde bonservis bedelsiz 4 oyuncuyu kadrosuna katan sarı kırmızılılar, dış transfer içinse Mehmet Topal'ın bonservisinden elde edilen 5 milyon Euro ve Elano'nun satışından gelecek para ile kaynak oluşturacak. Bu yüzden Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı'nın kadrosunda bulunan Elano, ülkesinin milli maçlarında başarılı olması için ümitle bekleniyor.

Elano'nun Dünya Kupası'nda başarılı olması halinde, talibi olan 3 Rus kulübünden birine satılması hedefleniyor. Bu satıştan beklenen gelir ise 8-10 milyon Euro arasında. Böylece Mehmet Topal ve Elano'nun satışı ile 15 milyon Euro nakite kavuşacak olan sarı kırmızılı yönetim, bu parayı orta sahada savaşçı karakterde önemli 2 oyuncuyunun transferinde kullanacak.

KEWELL BELİRSİZ

Dış transfer politikasında Elano'yu mutlaka satmayı planlayan sarı kırmızılılar, Kewell konusunda ise hala kararsız. Yabancı kontenjanının artırılması halinde Avustralyalı yıldızın kadroda tutulması söz konusu olabilecek. Geçtiğimiz iki sezon yılda 2,5 milyon Euro transfer ücreti ödenen Kewell'a ücretinde indirim yapılması teklif edildi. Sarı kırmızılı yönetim Kewell'a yılda 1 milyon 250 bin Euro ödeyebileceğini iletti. Kewell ise bu teklife ancak 2 yıllık mukavele yapılması halinde sıcak bakabileceği yanıtını verdi. Ancak sarı kırmızılı yönetim çok sık sakatlanan Avustralyalı yıldız ile 2 yıllık sözleşme yapıp yapmamakta kararsız duruyor.