BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.396,74
HABER /  GÜNCEL

Uzayda seks gerçek olacak

NASA, astronotların uzayda seks yapması için harekete geçti. Çözüm ise bir hayli ilginç.

Abone ol ABD'li araştırmacılar, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın yakın gelecekte düzenleyeceği uzun uzay görevlerinde astronotların sıfır yerçekimli ortamda seks yapmasının mümkün olacağını söylüyor.

NASA'nın sadece bu yıl içerisinde 5 uzay uçuşu gerçekleştireceğini vurgulayan uzmanlar, Mars'a düzenlenmesi planlanan 3 yıllık görev uçuşu sırasında astronotların doğal ihtiyaçlarını gidermesi için çalışmaların sürdüğünü belirtiyor.

1980'li yıllara kadar uzay uçuşlarına sadece erkek astronotları çıkaran NASA yetkilileri, 'uzayda seks' denemeleri konusunda resmi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Ancak uzmanlar, kurumun konuya açıklık getirmemesine karşın, dünyadaki araştırma merkezlerinde, hatta uzayda 'seks denemeleri' yapmasının son derece muhtemel olduğunu vurguluyor.

Araştırmacılar, uzun uzay uçuşları sırasında beklenmedik etkiler gösterebilecek olan olası hamilelik durumlarına karşın önlemler alınması gerekeceğinin altını çiziyor.

NASIL OLACAK?
Araştırmacı Laura Woodmansee'ye göre uzayda seks, yerçekimi olmaması nedeniyle dünyadakinden biraz daha zor olacak. Ancak Woodmansee, bu zorluğun da belli başlı pozisyonlar ve bazı 'yardımcı' malzemelerle aşılabileceğini söylüyor.

Woodmansee'ye göre uzayda seks için en uygun pozisyonlardan birisi 'misyoner' olarak adlandırılan erkeğin kadının üzerinde olduğu pozisyon. Woodmansee, çiftleri bellerinden birbirine bağlayacak elastik bir kemer ve bulundukları yerde kalmalarını sağlayacak bir ipin sorunu çözebileceğini belirtiyor.