BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,78
ALTIN 2.396,21
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlu zammı eleştirdi

BBP genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, memur maaşlarına yapılan zam oranını eleştirdi.

Abone ol BBP genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, memurlara verilmesi kararlaştırılan enflasyon farkı zammının ''kamu çalışanlarını köle gibi görme anlamına geldiğini'' savundu.

Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Gürkan Avcı ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Avcı, ziyarette, sendika çalışmaları hakkında bilgi vererek, memura yapılması kararlaştırılan enflasyon farkı zammını eleştirdi. Avcı, sendikasının hazırladığı bazı raporları Yazıcıoğlu'na sundu.

Yazıcıoğu da kamu sendikalarının eylem ve pazarlık gücünün olmadığını belirterek, bunun değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Yazıcıoğlu, ''Bağımsız, demokratik, kamu çalışanlarının haklarını koruyan, uygun bir yasa yapmaktan yanayız'' dedi.

Her yıl toplu görüşmelerin yapıldığını, çadır kurulduğunu, ancak iktidarın talepleri doğrultusunda kararlar çıktığını söyleyen Yazıcıoğlu, aynı iş yerinde aynı şartlarda çalışanların farklı ücret aldıklarını, ''eşit işe eşit ücret'' uygulanması gerektiğini ifade etti.

''Memurlara reva görülen 0.76'lık enflasyon farkı zammının kamu çalışanlarını köle gibi görme anlamına geleceğini'' savunan Yazıcıoğlu, ''Bu ücret kamu çalışanlarına saygısızlıktır'' dedi.

''Türkiye'de herkes kaybederken Türkiye'nin büyüdüğünü iddia etmek doğruysa bu refahtan herkes pay almıyor demektir'' diyen Yazıcıoğlu, ''AK Parti iktidarının vahşi kapitalizmin uygulayıcısı haline geldiğini'' ileri sürdü.

Yazıcıoğlu, Türkiye'de dünya sıralamasına giren yeni zenginlerin oluştuğunu, ancak kendisini Anadolu'yu sürekli gezdiğini ve halinden memnun olan tek bir kişiye rastlamadığını ileri sürdü.

Muhsin Yazıcıoğlu, ülkenin geleceğinin emanet edileceği gençlerin eğitimine önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.