BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Arınçtan Şenere yaylım ateş

Meclis Eski Başkanı Bülent Arınç, Şener'e önce dostum dedi ardından da eleştiri yağmuruna tuttu. İşte Arınç'ın açıklamaları;

Abone ol Meclis Eski Başkanı Bülent Arınç, yeni parti kurma hazırlıkları içerisinde olan Abdüllatif Şener'in büyük bir oyunun parçası olduğunu söyledi. Şener'e bir dost olarak sevdiğini ve kendisini üzmemesini isteyen Arınç, buna rağmen eğer yinede kararında ısrarlıysa en doğrusu istifa etmesidir dedi.

Arınç, canlı yayında "dostum" dediği AK Parti MKYK Üşesi Abdüllatif Şener'e seslendi. Şener'in büyük bir yanlış içerisinde olduğunu ve Türkiye'de oynanan bir oyunun içerisine çekilmeye çalışıldığını iddia eden Arınç, eğer Sayın Şener böyle bir karar aldıysa istifa etmesi gerekir dedi. Arınç'ın canlı yayındaki açıklamaları şöyle;

"Bir saniye bile beklemeden istifa etsin"
Kesin bir karar verdiysen bu partiyle alakanı kesekeceksin. Anadoluya gittiğin zaman Şener'i Ak Parti teşkilatları, MKYK üyesi olarak karlışıyor. Kimseyi yanıltamaya hakkımız yok. Bir an önce istifa etmen lazım! Malaesef geçen dönemden bugüne, milletvekili olamayan arkadaşlarımızı bir araya getirme gayreti beni çok üzüyor. Bir an evvel meydana çık ve bir saniye bile durmadan istifa et.

Ben milletvekili arkadaşlarımın özel hayatlarına kadar tanırım. Benim görevim bu, her milletvekiliyle hangi partiyle olursa olsun ilgilenirim. Eğer böyle düşünen varsa, partiden hemen ayrılsınlar. Bunların sayısı ikiyi geçmez. Ben Erkan Mumcu'nun durumuna düşme diye bir tavsiyede bulunurum. Lütfen bizi üzme ve arkadaşlığımıza devam edelim. Ben bunu kendisine de fırsat bulursam yüzyüze söylerim.

Bahçeli'nin açıklamaları
Sayın Bahçeli, bir benzetme yapmış olabilir, siyasetçidir. Keşke Sayın Baykal'da böyle davransa. Sayın Baykal'ı acınacak durumda görüyorum. 2002'de diğer partilerin tasfiyesiyle tekrar meclise girmeyi başardı. Şu anda bir seçim olsa baraj altında kalma ihtimalini yüksek görüyorum. Kalkıpta ben eğer avukatıyım (Ergenekon) diyorsan, bunu mutlaka ama mutlaka gereğini yapmalısın. İsmet Paşa'da Ecevit'te böyle söz söylemez. Ben Bahçeli'nin sözlerini, politikalarını ise yanlış buluyorum. Sanırım onu bazı danışmanları yanıltıyor bunlara dikkat etmesi gerekiyor.