BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Plazma için seks istemediler

Teknoloji ve plazma tv tutkusu nelere kadirmiş. İngiltere'de yapılan bir araştırma plazmanın etkisini gözler önüne serdi..

Abone ol İngiltere’de yapılan bir araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 50’si bir plazma TV sahibi olabilmek için 6 ay cinsel ilişkiye girmekten vazgeçebileceklerini söyledi. Erkeklerin yatak odalarından ayıramadıkları diğer eşyalar ise laptop ve cep telefonları.

Solutions Research Group adlı bir araştırma şirketinin yayımladığı (Age of Disconnect Anxiety) rapora göre, belirli bir süre internete giremeyen internet bağımlılarında stres başgösteriyor. Yaşanan stres seks hayatından alınan zevki de azaltıyor.

Medical College of Wisconsin adlı bir tıp okulu tarafından 1 yıl önce yapılan araştırma, 18 hafta boyunca günde 6 saat cep telefonu dalgalarına maruz bırakılan erkek farelerin, normal farelere göre sperm kalitesinin düştüğünü ortaya koymuştu. Bu çalışma, cep telefonunun erkek üreme organları üzerindeki olumsuz etkisini kanıtlamıştı. Araştırmacılar bundan hareketle cep telefonları gibi laptop ve plazma TV’lerin de sperm kalitesini düşürebileceğini belirtti.

Laptop ve televizyonlar çiftleri nasıl uzaklaştırıyor? Araştırmacılar bu sorunun cevabını şöyle açıkladı:

Yatak odalarında da yaygınlaşan teknoloji tüketimi çiftler arası yakınlaşmayı engelliyor ve seksi ikinci plana itiyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre her 10 kişiden 8’i uyumadan önce eşiyle birlikte olmaktansa laptop, cep telefonu vb. yüksek teknoloji ürünlerini kullanmayı tercih ediyor.

Öte yandan katılımcıların çoğu cep telefonlarını sadece yatarken değil, tüm gece boyunca kullanmayı tercih ediyor. Katılımcılar cep telefonlarını çalar saat olarak kullandıklarını ve sesini açık bırakarak uyuduklarını belirtiyorlar. Bu sadece seks hayatını değil, uyku kalitesini de olumsuz etkiliyor.

Yine İngiltere’de bir elektronik firması tarafından yapılan bir ankete göre erkek katılımcıların yüzde 50’si plazma TV sahibi olabilmek için 6 ay cinsel ilişkiye girmemeyi kabul edebileceklerini söyledi. Teknolojiyi sekse tercih eden erkeklerin giderek artması da çiftlerin arasında soğuk rüzgarlar esmesine neden oluyor.