BIST 10.257
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.400,74
HABER /  GÜNCEL

Ecvilin koruması gözaltında

Bursa'da, organize suçlarla mücadele için yürütülen operasyonda 9 kişiyi gözaltına altı. Gözlatılarda ilginç bir isim var!

Abone ol Bursa'da, ''Gardiyan Ali'' lakaplı bir kişinin elebaşı olduğu öne sürülen organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, bir dönem Erol Evcil'in korumalığını yaptığı bildirilen eski polis memurunun da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl, merkez Nilüfer ilçesinde Kenan T. tarafından tabancayla bacağından ve sırtından vurularak yaralanan C.K, polise başvurarak, 6 ay ceza evinde tutuklu kalan zanlının kendisi için ''kız arkadaşıma baktı, vurdum'' ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

C.K'nin, kendisini 150 bin YTL isteyen Hikmet B'nin bu kişiye vurdurttuğunu öne sürmesi üzerine, güvenlik güçleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Yürütülen soruşturmada, C.K'nin tabancayla vurulması olayını, ''Gardiyan Ali'' lakaplı bir kişinin ele başı olduğu öne sürülen bir organize suç örgütünün gerçekleştirdiğini tespit eden güvenlik güçleri, ''Rant 16'' adı verilen operasyon düzenledi.

Operasyonda, ''Gardiyan Ali'' lakaplı Ali Ç. ve Nesim Malki cinayeti sanıklarından Bursalı iş adamı Erol Evcil'in bir dönem korumalığını yapan eski polis memuru Esat K. ile Hikmet B, Sadık Ş, Alaattin A, İsa E, Mehmet Emin A, Kenan T, Hüseyin Ö. gözaltına alındı.

Zanlıların, kentte silahla ve bıçakla yaralama olaylarının yanı sıra bir kahvehanenin kurşunlanması, silahlı tehdit, arsa dolandırıcılığı, kıymetli evrak gasbı gibi çok sayıda olayı gerçekleştirdiklerinin belirlendiği bildirildi.

Bu arada, örgüt lideri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ''Gardiyan Ali'' lakaplı Ali Ç'nin 6 oğlunun da çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi.

Zanlının oğullarından Bülent Ç'nin cinayet suçundan cezaevinde tutuklu bulunduğu, Erdoğan Ç'nin ise 3 ayrı gasp olayından arandığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 9 kişi, sorgulamalarının ardından ''Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, yağma amacıyla silahlı yaralama, iş yeri kurşunlama, silahlı ölümle tehdit, dolandırıcılık'' suçlarından adliyeye sevk edildi.