BIST 9.560
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.486,65
HABER /  MEDYA

Üstü çizildiği söylenen Ahmet Taşgetiren Erdoğan'a tavsiye!

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü köşe yazısında 'Cumhurbaşkanı Erdoğan İslamcılara rest çekti' iddiasını değerlenirdi.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, "İslamcılar AK Parti'den tasfiye ediliyor" iddiasıyla ilgili bugünkü köşesinde "AK Parti'de yaşananları herkes bir kere daha düşünmeli" deyip ANAP örneğini verdi.

Cem Küçük'ün hedefindeki Taşgetiren, Erdoğan'ın açıklamasını "Sırat-ı Müstakim" başlıklı yazısında böyle değerlendirdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan dönüşünde gazetecilere “Ak Partiyi destekleyen yazarlar arasındaki tartışma”nın sorulması üzerine şunları söylüyor:

“İslamcı olanlar atılıyor, İslamcı olmayanlar getiriliyor' deniliyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Biz tekkeye mürit aramıyoruz ki.”

Hemen balıklama atlayan bir çevrenin yorumu şu:
- Tayyip Erdoğan İslamcılara resti çekti.
- Ahmet Taşgetirenbaşta, bütün İslamcılar haddini bilsin.

RASİM OZAN KÜTAHYALI'NIN DURDUĞU YERE Mİ?

Öyle mi yapalım, haddimizi bilip, Ak Parti ile ilgili ahkam kesmekten vaz mı geçelim? Ak Parti'nin benim değerlerimi taşımadığına mı inanalım? Tayyip Bey kendi yolunu “Sırat-ı müstakim” olarak niteliyor, ben de kendi yolumu “Sırat-ı müstakim” olarak niteliyorsam, “Sırat-ı müstakim”lerimizi mi farklılaştıralım?

Tamam, anladık diyelim, Tayyip Bey İslamcılar'a tavır koydu, haddini bildirdi, peki Ak Parti'yi nereye yerleştirdi Tayyip Erdoğan? Cem Küçük'ün, Fuat Uğur'un, Rasim Ozan Kütahyalı'nın durduğu yere mi? Ak Parti'nin 16 yıllık yolculuğu da bu muydu?"

AK PARTİ'YE AYRIŞMA UYARISI

2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Taşgetiren, Erdoğan'a karşı muhalefette ciddi farklılaşma olduğunu bu durumun Erdoğan'ın avantajı olduğunu yazdı.

İslamcılık tartışmasını dondurulacak bir nesne gibi görünmediğini savunan yazar, "Ak Parti'de ideolojik bir ayrışma mı yaşanıyor?" sorusunun ciddiye alınmasını istedi. Adalet Partisi ve ANAP'ta yaşananları hatırlatan Taşgetiren, "Ak Parti'de yaşananları herkes bir kere daha düşünmeli." ifadelerini kullandı.

Son günlerin en çok konuşulan yazarlarından biri olan Taşgetiren, yazısını böyle tamamladı:

HAYRETTİN KARAMAN DA MI DIŞLANDI?

"Ben, Refah'a “kitleleri kucaklayan bir siyaset” önerisinde bulunurken o zaman “Ne yani Refah'ı kitle partisi yapıp dejenere olmasının yolunu mu açmak istiyorsun?” diye tepki görmüştüm.

Ak Parti'nin “İslamcı” bir parti olarak çıkmasını hiçbir zaman önermedim. Geniş kitlelerin kucaklanmasını zaruri gördüm. Ama bu hareketin bir “misyon”unun bulunduğu da öndeki bütün simalar tarafından tekrarlanarak geldi.

Daha birkaç gün önce Hayreddin Karaman Hoca, İslamcılığı yazdı. Sahiplenerek. Hoca, malum referandumda “Evet” için “Farz fetvası” vermişti. Ne dersiniz Tayyip Bey'in sözleri onu da mı dışlıyordu yoksa?

Ne diyeyim: Fesat ehlinin kumpasına, sırat-ı müstakimin kaybına fırsat verme!"