BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
HABER /  GÜNCEL

Adana'da katliam! 6 kişiyi öldüren bakın kim çıktı?

ADANA'nın Seyhan ilçesinde bir evde silahla vurulmuş 6 kişinin cesedi bulundu. Cinayeti işleyen kız istemeye giden damat adayı çıktı. Adana'yı sallayan cinayette emekli vali İsmet Metin de kurbanlar arasında.

Abone ol

ADANA’da bir evde 6 ceset bulundu. Katil ise damat adayı çıktı. Kız isteme tartışmasının ardından cinnet getiren damat adayı, eniştesi emekli vali İsmet Metin, 2 halası ve 2 kuzenini öldürdü. Ardından sevgilisine telefon açıp 'gel hepsini öldürdüm' dedi. Son kurşunu da kendisine sıkan damat adayı intihar etti.

Adana'yı sallayan olay, akşam saatlerinde Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi 64014 sokakta bulunan 5 katlı Çelik Apartmanı’nda meydana geldi. İddiaya göre, emekli vali İsmet Metin (76), eşi Nursen Metin (69), kızı Senem Metin (41), baldızı Gönül Cengiz (66) ve yeğeni Suphi Cumhur Cengiz (38) ile damat adayı ilaç mümessili yeğeni Denizhan Dener'in evine gitti.


Nişanlı Hanım Kaya isimli kızı isteme konusunda yaşanan tartışmanın ardından cinnet getiren Denizhan Dener, eniştesi emekli vali İsmet Metin, halası Nursen Metin, diğer halası Gönül Cengiz ve kuzenleri Senem Metin ile Suphi Cengiz'i silahla vurarak öldürdü. Önce nişanlısını arayan Denizhan Dener ardından polisi arayarak, olayı ihbar etti. Denizhan Dener daha sonra başına silahla ateş ederek intihar etti.

Olay yerine gelen polis ekipleri çilingir yardımıyla girdiği evde korkunç olayla karşılaştı. Katil zanlısı Denizhan Dener ile maktullerden birinin cesedi holde, ikisinin cesedi oturma odasında, diğer cesetler ise mutfak, yatak odası ve misafir odasında bulundu. Cenazeler Adli Tıp Morgu'na kaldırılırken, polis soruşturma başlattı.

ÖLENLERDEN BİRİ EMEKLİ VALİ
Ölenlerin kimlikleri belirlendi. Cesetler emekli vali İsmet Metin, eşi Nurşen ile kızı Senem Metin, Denizhan Dener, Gönül Cengiz ve Suphi Cumhur Cengiz'e ait olduğunu belirledi.

CİNAYETİN SEBEBİ KIZ İSTEME
Cinayet Büro Amirliği ekipleri yürüttükleri soruşturma kapsamında, emekli vali Metin'in ailesiyle, eşinin yeğeni olan Dener'in Adana'daki evine geldiğini tespit etti. Ekipler, anne ve babası bir süre önce vefat eden Dener'in, 6 yıldır görüştüğü Z.H.K. ile evlenmek istediği, kız isteme konusunu konuşmak için evine davet ettiği akrabalarıyla da buna karşı çıkmaları nedeniyle tartıştığı bilgisine ulaştı.

CİNAYETİ İŞLEYİP KIZ ARKADAŞINI ARAMIŞ
Çıkan tartışmada Denizhan Dener'in tabancayla akrabalarını öldürdüğü, ardından Hatay'da yaşayan kız arkadaşını arayarak, "Gel hepsini öldürdüm" dediği ve 155 Polis İmdat hattına durumu bildirdiği daha sonra da intihar ettiği ileri sürüldü.