BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'un Fethi kutlamaları Ramazan sebebiyle...

İSTANBUL'un Fethi kutlamalarına Ramazan ayarı geldi. Anadolu Gençlik Derneği Ramazan dolayısıyla kutlamaları erkene çekip Kocaeli İsmet Paşa Stadyumunda erken tören düzenledi.

Abone ol

İstanbul'un Fethi'nin 564. Yıldönümünü vesilesiyle Kocaeli İsmet Paşa Stadyumunda bir şölen gerçekleşecek. Şölen öncesi AGD Sakarya Şube Başkan Yardımcısı Muhammed Öztopaloğlu basın mensuplarıyla bir araya gelerek gerçekleşecek olan şölen hakkında bilgiler verdi.

Öztopaloğlu, "564 yıl önce gerçekleşen İstanbul'un Fethi, öncelikle İslam'ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. İstanbul, İslam coğrafyasının bağımsızlığının garantörü olmuş bir merkezdir. Filistin, Bosna, Çeçenistan, Afganistan, Eritre, Moro, Arakan başta olmak üzere dünyanın birçok mazlum halkı ve ülkesi hep İstanbul'a dair bir umut beslemişlerdir. Çünkü yeryüzünde akan kanın durması, huzur ve barışın tesis edilmesi İstanbul'umuzun yeniden dünyaya yön vermesi ile mümkündür. Hepinizim bildiği üzere, 29 Mayıs 2017, İstanbul'un Fethi'nin 564.Yıldönümüdür. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği olarak her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız İstanbul'un Fethi'nin yıldönümünü bu yıl da 13 Mayıs Cumartesi günü kutlayacağız. Sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldıktan sonra saat 17.00'da Kocaeli İsmetpaşa Stadyumunda çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Fütuhat ruhunu, fetih aşkını, zulme karşı durma ve zalime fütuhat anlayışını kuşanmış bir neslin öncülüğünde yeni bir dünyanın kurulmasına ihtiyacı vardır. Bu vesileyle Sakarya Merkezden ve tüm ilçelerimizden araçlar kaldırarak Sakarya gençliğini fetih ruhuyla buluşturacağız. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 13 Mayıs Cumartesi sabahı saat 04.00'da sabah namazı için Ayasofya Meydanı'nda buluşacağız. Yüreğinde fetih şuuru ve aşkı olan yüz binlerin katılımıyla sabah namazını bu meydanda eda edeceğiz" dedi.