BIST 10.705
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.498,50
HABER /  GÜNCEL

Uşak'ta tarihi eser operasyonu

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri ihhar sonrası büyük bir operasyonla tarihi eser ve silah kaçakçılığı yapan bir çeteye baskın düzenlendi.

Abone ol

Uşak’ta düzenlenen operasyonda 135 adet tarihi eser, 2 adet tarihi eser kapsamında eski toplu tabanca, 1 adet tarihi eser arama dedektörü, 67 adet dolu patlamamış mavzer fişeği, 65 adet küçük özel yapım kalem tabanca mermisi, 1 adet tek kırma özel yapım kısa tüfek ile 1 adet 9 minimetre tabanca mermisi ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri Uşak’ın Banaz ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı yönünde aldığı bir ihbar sonrasında istihbari çalışma yaparak Ş.U. isimli şahsı takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonrasında Banaz ilçesinde ikamet eden Ş.U. isimli şahsın evine baskın yapan polis evde yapılan aramada değişik dönemlere ait sikke, yüzük, bilezik, küpe, kolyelerden oluşan 135 adet tarihi eser, 2 adet tarihi eser kapsamında eski toplu tabanca, 1 adet tarihi eser arama dedektörü, 67 adet dolu patlamamış mavzer fişeği, 65 adet küçük özel yapım kalem tabanca mermisi , 1 adet tek kırma özel yapım kısa tüfek ile 1 adet 9 mm tabanca mermisi buldu. Evde ele geçirilen tarihi eser ve suç unsuru malzemelere el koyan polis 137 adet tarihi eseri Uşak Müze Müdürlüğü'ne teslim ederken, gözaltına alınan zanlı Ş.U. isimli vatandaşa ise tarihi eser kaçakçılığı ve 6136 sayılı “ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanun” maddesinden işlem yapmak üzere gözaltına aldı

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.